Nya Moderata Ungdomsförbundet – Feminism, öppna gränser och stjärnfamiljer

Rasmus Thörnblom, ny ordförande i MUF. Foto: Pressbild
  • Söndag 23 nov 2014 2014-11-23
E-post 310

STOCKHOLM Öppna gränser, feminism och fokus på invandring står på agendan när Moderata Ungdomsförbundet valde Rasmus Törnblom till ny förbundsordförande. – Öppenheten är en värderingsfråga som måste vinnas av varje generation, säger Thörnblom.

Det pågår en ideologisk debatt inom borgerligheten och synnerligen inom Moderaterna efter höstens riksdagsval. Flera ledarsidor har skärpt tonen i frågor om migration och allt fler röster ifrågasätter nuvarande politik på området. Samtidigt finns en stark opinion inom Moderaterna som vill fortsätta på inslagen linje efter Fredrik Reinfeldts generösa migrationspolitik.

En fingervisning om Moderaternas riktning i framtiden kan mycket väl ungdomsförbundet MUF står för. I helgen valdes Rasmus Thörnblom till ny förbundsordförande och han är tydlig med vilken inriktning han vill se inför framtiden.

– Det är upp till Moderata Ungdomsförbundet att sätta Moderaterna i rörelse igen. Vägen tillbaka till att vara nya på riktigt 2018 handlar om att våga förändra lagstiftning och strukturer som gör unga och utrikesfödda svaga på arbetsmarknaden, säger Moderata Ungdomsförbundets nyvalda ordförande Rasmus Törnblom i ett pressmeddelande.

Feminism, öppna gränser och stjärnfamiljer

Thörnblom har tidigare blivit uppmärksammad för en debattartikel hos Svenska Dagbladet där han med sagoberättandets teknik porträtterat framtida visioner för Sverige. Rasmus på luffen ersätts i Thörnbloms framtida berättelse med Sinan som är ett ensamkommande flyktingbarn från Afghanistan och kärnfamiljer blir till stjärnfamiljer.

– Att Britta och Anna bor med pappa och pappa är i Bullerbyn lika naturligt som att Olle till en början inte bara saknar en pappa utan först får ett syskon när mamma Lisa gör en insemination. Det är ett Bullerbyn där barnen leker, hittar på äventyr och där vardagslivet är en idyll att längta till, skriver Thörnblom i debattartikeln.

Den nya MUF-ordföranden förklarar närmare vilka frågor han vill driva i framtiden i en aktuell intervju. I en artikel hos Dagens Nyheter berättar han bland annat att jämställdhet och feminism är viktiga frågor där MUF i framtiden ska sticka ut hakan.

– Öppenheten är en värderingsfråga som måste vinnas av varje generation. I detta fyller Moderata Ungdomsförbundet nu en mycket viktig roll. I andra länder går debatten mot mer av slutenhet med bevakade gränser, hårdare asylregler och begränsad arbetskraftsinvandring. Sverige får inte gå i den riktningen, avslutar Törnblom i pressmeddelandet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag