Nya Muhammedbilder i nästa nummer av Charlie Hebdo

En bild av förstasidan från ett nummer av satirtidningen Charlie Hebdo. Foto: Faksimil Charlie Hebdo
  • Måndag 12 jan 2015 2015-01-12
E-post

FRANKRIKE I nästa nummer av den franska satirtidningen Charlie Hebdo kommer det publiceras nya muhammedbilder, för att visa att man inte ger vika för extremister. Det är ett specialnummer som kommer släppas på 16 språk, rapporterar The local.

Trots att flera redaktionsmedlemmar dog i terrorattentatet mot den franska satirtidningen Charlie Hebdo kommer ett nytt specialnummer ut på onsdag, rapporterar tidningen The Local. I specialnumret kommer det finnas nya Muhammedkarikatyrer för att visa att man inte ger efter för extremister, skriver samma tidning.

Vidare rapporteras att specialnumret kommer släppas på 16 olika språk. Det är ännu oklart om nästa nummer av Charlie Hebdo kommer att finnas tillgänglig i Sverige. På twitter görs samtidigt jämförelser med Sverige, där gatukonstnären Dan Park blev fängslad för sin konst. Kritiker menar att Charlie Hebdo aldrig skulle kunna publiceras i Sverige utan att fällas för hets mot folkgrupp.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag