Nya terrorattacker planerades i Paris – Minst två döda i polisrazzia

  • Onsdag 18 Nov 2015 2015-11-18
E-post 1

PARIS Minst två människor dödades tidigt idag på morgonen i samband med en polisrazzia för att gripa terrorister som planerade att utföra ytterligare terrordåd i den franska huvudstaden.

En av de döda uppges vara en kvinna som sprängde sig själv i luften med hjälp av ett bombbälte i samband med polisinsatsen, skriver Reuters.

Polisinsatsen genomfördes mot en lägenhet i ett affärsdistrikt i Parisförorten St. Denis i gryningen. Tungt beväpnade poliser inledde en eldstrid med terrorister som befann sig i lägenheten och flera explosioner skakade i samband med det byggnaden.

Den man som den franska polisen ville få tag på var Abdelhamid Abaaoud, som misstänks ligga bakom helgens terrordåd i Paris då minst 132 människor mördades. Det är ännu oklart om Abaaoud omkom vid razzian eller inte.

Åtta människor greps vid insatsen, ingen av dem är Abaaoud. Enligt Reuters sköts omkring 5 000 skott in i den lägenhet där terroristerna uppehöll sig som var märkt av kulhål och ordentligt sönderskjuten efter polisinsatsen.

Polisinsatsen i St. Denis möjliggjordes efter att polisen fått ett tips om att Abaaoud kunde uppehålla sig där. När polisen kom till platsen visade det sig att det i lägenheten fanns en terrorcell där som förberedde nya terrordåd.

Polisen lyckades inte slå in dörren, eftersom terroristerna förstärkt den med metallplåt, vilket gjorde att terroristerna hann beväpna sig och skjuta tillbaka.

Ytterligare ett terrordåd skakade idag Frankrike när en judisk lärare knivskars i Marseilles av tre IS-sympatisörer. Läraren uppges ha klarat sig undan livshotande skador.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag