Nyanlända botade Henrys depression

Henry Blomberg. Foto: SVT Nyheter
  • Torsdag 16 feb 2017 2017-02-16
E-post 77

VINGÅKER När Henry Blomberg gick i pension smög sig depressionen på. Men en läkare gav honom ett tips på hur han kan må bättre igen. Han besökte ”Mötesplatsen”, den lokala föreningen för integration. – Jag kan inte ha några fördomar längre. Det handlar om medmänniskor helt enkelt, säger han till SVT Nyheter.

Det är SVT Nyheter som berättar om pensionären Henry Blomberg som drabbades av en depression. Men efter att läkaren tipsat honom om att besöka ”Mötesplatsen”, den lokala föreningen för integration, avhjälpte det Blombergs depression. I ett tv-inslag berättar SVT att Blomberg först varit skeptisk till den stora flyktinginvandringen och att han tänkte att invandringen skulle leda till problem.

Men efter att ha besökt föreningen, där han kan träffa nyanlända, mår han mycket bättre. Han besöker föreningen nästan varje dag, rapporterar SVT. Och Blomberg berättar framför kameran att han har fått kramar från de nyanlända.

– Jag mår bättre och jag mår bra av att kunna känna att jag kan hjälpa andra. Och det där med att hjälpa är inte stort. Det kan många gånger räcka med att någon bara kommer in här och ropar ”tjena kompis”. Det är så små grejer, säger han till SVT.

Och Henry Blomberg menar att man inte kan hålla sig på sin egen kant, utan att man borde umgås med alla de nya människor som kommit till Sverige.

– Jag kan inte ha några fördomar längre. Det handlar om medmänniskor helt enkelt. Eftersom samhället ser ut som det gör med invandring kan vi inte sitta på varsin planhalva och titta på varandra. Vi måste smyga över planhalvorna och försöka göra något vettigt.

Umgås du med några nyanlända?
555 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag