Nyans försökte värva El-Haj

Bild: Sveriges riksdag/Pressbild Nyans
  • Fredag 26 jan 2024 2024-01-26
E-post 0

På torsdagen uppger partiet Nyans partiledare Mikail Yüksel att man försökt värva den kontroversiella riksdagsledamoten Jamal El-Haj.

– Vi har haft två samtal. Vi var intresserade av att rekrytera honom men jag vill inte gå in på detaljer. Det var inte jag utan nuvarande partisekreteraren som hade samtalen, säger Yüksel till Expressen.

Enligt Yüksel ska de ena samtalet ha ägt rum förra året, medan det andra var ”mycket, mycket nyligen”.

– Han har haft diskussion med oss, men det är inte något jag vill gå in på detaljer om. Men jag kan bara säga att jag välkomnar honom till partiet Nyans. Jag välkomnar också honom som partiledare för Nyans om han vill. Jag är redo att lämna över rollen till honom, säger Mikail Yüksel och fortsätter:

– Han kan uttrycka sig fritt i partiet Nyans och hans engagemang i partiet skulle göra mer nytta för Palestina.

Jamal El-Haj bekräftar för Expressen att han samtalat med Nyans och uppger att det senaste samtalet skett på torsdagen.

”I dag ringde Nyans mig och erbjöd mig att gå över till dem. Något som jag bestämt tackade nej till. Jag är en seriös riksdagsledamot och stolt medlem i Sveriges största parti, Socialdemokraterna. Jag har varken förtroende för Nyans eller för Mikail Yüksel, skriver han till tidningen.

Läs även: Yüksel omvald till partiledare – nu splittras partiet Nyans

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag