Nyåret i Stockholm börjar med våldtäktsförsök, knivhugg och skjutning

Det nya året inleddes med arbete för polisen i Stockholm. Foto: Wikipedia
  • Torsdag 1 jan 2015 2015-01-01
E-post

STOCKHOLM Nyårsnatten och årets första dag har skapat mycket arbete för polisen. Våldtäktsförsök, knivhugg och skottskador är några av händelserna som polisen rapporterar om på sin hemsida.

Från klockan 22 till 06 under nyårsnatten har polisen fått göra flera ingripanden. Sammanfattningsvis har 31 personer gripits, 59 personer har omhändertagits och 26 personer har frihetsberövats av annan anledning, skriver polisen på sin hemsida.

Bland de händelser som sticker ut omnämns en grov misshandel i i Västerhaninge där en ung kvinna blev stucken med kniv i benet efter att hon gick ut för att säga till en grupp ungdomar som sköt fyrverkerier utanför.

– De beskrevs som ett gäng i 16-årsåldern. De var mörkhyade och bar mörka kläder, skriver polisen om den händelsen.

Vidare berättar polisen att en man blev skjuten i båda benen på Kungsholmen strax efter 02:00 av en okänd gärningsman i mörka kläder. En villa ska även ha brunnit ner till grunden i Örby av okänd anledning, dock utan att någon kom till skada.

Våldtäktsförsök i Hässelby

Lite senare på morgonen efter klockan 07 ska en kvinna råkat ut för ett våldtäktsförsök i en trappuppgång i Hässelby. Nu eftersöker polisen en misstänkt gärningsman.

– Gärningsmannen beskrevs som en mörkhyad yngling, ca 16 år och ej längre än ca 170 cm. Han var iklädd en blå jacka och täckte ansiktet med en halsduk. Vidare hade han en svart huva uppdragen och eventuellt någon form av ryggsäck, skriver polisen på sin hemsida.

Dråpförsök i Hägersten

Vid niotiden hade någon olovligen tagit sig in i en bil och blev fasthållen av hemtjänstpersonal. Då hade gärningsmannen försökt knivhugga personalen från hemtjänsten, varför polisen rubricerar det som dråpförsök.

– Mannen beskrivs som ca 25 år med kort mörkt hår och iklädd en grå tröja med uppkavlade ärmar, trasiga jeans och vita skor. Mannen pratade arabiska, skriver polisen på sin hemsida.

Vidare rapporterar polisen om flera misshandelsfall av varierande grad, flera småbränder inklusive en bilbrand. I Solna rånades en man på nycklar och plånbok vid tretiden inatt. Förövaren uppges vara ungefär 25 år gammal, 170 lång och normalt byggd samt iklädd mjukisbyxor och gympaskor, skriver polisen på sin hemsida.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag