Nyheter Idag har nu utgivningsbevis

Bild: Faksimil myndigheten för Radio & TV. Bilden är ett montage (grönt checkmärke).
  • Måndag 24 feb 2014 2014-02-24
E-post 0

ÄNTLIGEN! Nu kan Nyheter Idag stolt meddela att vi har utgivningsbevis för vår sajt www.nyheteridag.se. Beslutet togs i fredags av myndigheten för Radio och TV och gäller från och med samma datum.

Det är mycket som sker i kulisserna på Nyheter Idag. Inte minst arbetar vi på att förbättra vår webbsida, något som kommer fortgå under minst en månad framåt.

– Vi tar en sak i taget men visst rör det sig åt rätt håll, förklarar Hanna Söderström som bygger det mesta i front-end men även skriver nyhetsartiklar och opinionstexter.

– Är det här verkligen en nyhet? Alla tidningar har ju ansvarig utgivare, gormar vår bildredaktör herr Lindstedt när jag ber om en kommentar.

I och med att Nyheter Idag har utgivarbevis kan du som tipsare kräva källskydd med stöd av grundlagen. Planer finns även på att ansluta sajten till det pressetiska systemet vilket betyder att vi måste förhålla oss till de pressetiska reglerna. Vår ansvariga utgivare är Jakob Bergman.

Det som kommer ske den närmaste tiden är ett gradvis ökat nyhetsflöde, egna scoop och en bredare rapportering. Vill du hjälpa till som skribent eller journalist, skicka gärna ditt CV till jobb (a) nyheteridag.se

Tveka inte heller att tipsa oss om sådant du vill läsa om på vår sajt. Det gör du på tipsa (a) nyheteridag.se

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag