Nyheter Idag och Aktuellt Fokus går ihop – Nu blir vi Fokus Nyheter

Den nya sajtens logotyp.
  • Lördag 1 apr 2017 2017-04-01
E-post 240

SVERIGE Tidigt på lördagsmorgonen står det klart att Nyheter Idag kommer fusioneras med sajten Aktuellt Fokus. Den nya sajten kommer heta Fokus Nyheter och drivas genom det nystartade bolaget Kokkalo OÜ. – Det här stärker vår position som ny fräsch uppstickare på mediemarknaden, säger Chang Frick från Nyheter Idag.

Den här artikeln publicerades på första april och är ett aprilskämt. Nyheter Idag respektive Aktuellt Fokus kommer fortsätta precis som vanligt.

Från och med månadsskiftet kommer Aktuellt Fokus genomgå en sammanslagning med den alternativa nyhetssajten Nyheter Idag. Beslutet innebär att Aktuellt Fokus och Nyheter Idag kommer läggas ner för att gå upp i den nya satsningen Fokus Nyheter.

Journalisten Markus Allard vid Nyheter Idag kommer axla ansvaret som ansvarig utgivare. Nyheter Idags nuvarande chefredaktör Chang Frick kommer även i fortsättningen arbeta som chefredaktör. Kim Fredriksson från Aktuellt Fokus kommer arbeta som nyhetsredaktör och ansvarig kommunikatör.

– Att slå ihop Aktuellt Fokus och Nyheter Idag stärker vår position som mest alternativa av alla, säger Chang Frick.

Bakom Fokus Nyheter står det nybildade bolaget Kokkalo OÜ. Enligt Chang Frick är satsningen något utöver det vanliga. Han har arbetat med att säkra finansiering till det nya bolaget, men förklarar samtidigt att han inte vill avslöja för mycket om finansiärerna.

– Man kan säga att vår alternativa media drivs av alternativ energi och raka rör, säger Frick som samtidigt poängterar att det har varit ”gasen i botten” med de nya finansiärerna.

– Allt föll på plats nyligen under ett affärsmöte. Vi möttes på halva vägen, kan man säga, utifrån respektive parts utgångspunkt.

Kim Fredriksson som varit drivande bakom sajten Aktuellt Fokus menar att läsarna kommer se många nya positiva skillnader efter sammanslagningen. I pipeline ligger bland annat att Fokus Nyheter ska satsa på mer livstils- och kulturnyheter, men även ett teveprogram ska ta upp frågor om vett och etikett på nätet och hur man blir en vassare debattör.

– Det enda jag kan avslöja just nu är att Peter Springare kommer bli programledare, men mer än så kan jag tyvärr inte säga just, säger Kim Fredriksson.

Profilen Katerina Janouch kommer, förutom sin roll som krönikör, att arbeta med en ny satsning som heter ”Faktakollen”. Genom ”Faktakollen” kommer Fokus Nyheter uppmärksamma falska argument från offentliga debattörer och belysa påståenden som saknar grund.

Vad tror du om det nya projektet?
1657 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag