Nyheter Idag–Podden med Jan Emanuel: ”Hanif Bali kan bli den nya Göran Persson”

  • Lördag 24 aug 2019 2019-08-24
E-post 389

”Alla mina bilar står till förfogande”, säger Socialdemokraten Jan Emanuel Johansson i Nyheter Idag-podden efter att han oväntat meddelat sitt stöd till den moderata riksdagsledamoten Hanif Bali.

Men vad får en inbiten socialdemokrat att stötta en moderat? Chang Frick och Johannes Nilsson resonerar med Jan Emanuel Johansson och försöker ta reda på vad den S-märkta miljonären har i kikaren.

De senaste dagarna turer runt den moderata riksdagsmannen Hanif Bali väcker känslor. Om Dagens Nyheter och journalistkåren å ena sidan vill få bort Bali från politiken vill gräsrötter och tusentals väljare å den andra sidan se mer av fenomenet Hanif Bali.

Och under fredagen kom den smått oväntade vändningen – den förre socialdemokratiska riksdagsmannen Jan Emanuel Johansson ger nu Hanif Bali sitt stöd. Nu återkommer Jan Emanuel Johansson till Nyheter Idag-Podden för att prata om sitt stöd till Bali – och som vanligt blir det fler ämnen än så.

– Behövs fler som Bali i politiken – därför ger Jan Emanuel sitt stöd

– Bali, Sabuni, Kakabaveh – varför motarbetas politiker med invandrarbakgrund?

– ”Avundsjuka underpresterande skitfolk i hennes eget parti” – Jan Emanuel om de som motarbetat Amineh Kakabaveh

– Rolls Royce eller Lamborghini: vilken bil borde Jan Emanuel låna ut till Bali? 

– ”Falska profeter” – Jan Emanuel sågar den socialdemokratiska föreningen Reformisterna.

– Kan Bali bli en ny Göran Persson?

– Bli PLUS-medlem och lyssna på hela samtalet med Jan Emanuel

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag