Nyheter Idag rekryterar redaktionschef från Mittmedia

Foto: Selfie
  • Tisdag 6 feb 2018 2018-02-06
E-post 227

Mittmedia-journalisten Pelle Zackrisson lämnar sin fasta anställning på Hela Hälsingland till förmån för rollen som redaktionschef på Nyheter Idag. I den nya rollen kommer Zackrisson arbeta med att leda det dagliga journalistiska arbetet samt utveckla det redaktionella innehållet. – Det är dags att gå vidare till en ny utmaning, säger Zackrisson.

Zackrisson började arbeta på Mittmedia 2008 på lokaltidningen Dagbladet i Sundsvall. Sedan fortsatte han karriären på Länstidningen i Östersund, LTZ. Där emellan har han även arbetat på Sveriges Radio och på Tidningen Härjedalen. Sedan oktober 2017 har Zackrisson haft fast anställning på tidningen Hela Hälsingland, men lämnar nu Mittmedia till förmån för Nyheter Idag.

I den nya rollen kommer Zackrisson arbeta som redaktionschef med ansvar för det dagliga nyhetsarbetet.

– Jag har haft en bra tid under mina år på Mittmedia och fått chansen att jobba med många kompetenta kollegor. Jag är oerhört tacksam för tiden på Mittmedia. När jag fick erbjudandet om tjänsten som redaktionschef på Nyheter Idag var det ett enkelt val, säger Zackrisson.

I rollen som redaktionschef är ambitionen att ytterligare öka kvalitén på Nyheter Idags prisvinnande journalistik.

– Mitt fokus är att förädla journalistiken på Nyheter Idag. En del i detta är att utveckla PLUS-affären med ännu vassare innehåll för våra betalande prenumeranter.

Nyheter Idag-grundaren Chang Frick, som står bakom den nya rekryteringen, är mycket nöjd med att Zackrisson blir en del av redaktionen.

– Zackrisson har en bra näsa för nyheter och han har även visat en god förståelse för vår värdegrund. Jag är övertygad om att Zackrisson kommer bli en stor tillgång för oss, säger Frick.

Mer kommer hända under våren

Med start i februari började även Jonathan Norström som journalist på Nyheter Idag. Han har studerat journalistik på Södertörn och är en lovande nyrekrytering. Men det slutar inte där, inom kort kommer Nyheter Idag även annonsera nya satsningar. En sådan satsning har fokus på att utveckla sajtens opinionsjournalistik.

– Men där kan läsarna vara lugna, vi kommer inte rekrytera opinionsjournalistik från Hela Hälsingland, säger Frick.

Vad exakt som väntar runt hörnet på den fronten kommer annonseras inom kort. Till sommaren finns även en ambition att närvara under Almedalsveckan, men det hänger på praktiska omständigheter.

– Där har vi samma utmaning som Anders Ygeman. Vi har ingen lokal, som det så fint heter, säger Frick.

FAKTA: Pelle Zackrisson

Pelle Zackrisson arbetar kvar på Hela Hälsingland vecka 06, sedan påbörjar han anställningen på Nyheter Idag med start vecka 07.

Ålder: 40 år
Kommer från: Jämtland
Bor just nu: Söderhamn
Kommer flytta till: Stockholm
Hobby: Styrkelyft, lyfter någonstans över 300 kilo i marklyft
Journalistisk förebild: "Har inga direkta förebilder, men gillar Tucker Carlsons rynka i pannan"
Favoriten på pizzerian: Kycklingrulle

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag