Nyheter Idag tillbaka efter troll i sladdarna

Nu är trollen utjagade ur sladdarna. Bilden är ett montage, trollet på bilden har inget med händelsen att göra.
  • Torsdag 18 jun 2015 2015-06-18
E-post 28

STOCKHOLM Efter diverse komplikationer och tidvis konstgjord andning lever nu vår server och dess uppkoppling till internet igen. Enligt vårt webbhotell har det varit troll i sladdarna och delvis problem med såkallat ”backbone”. Under tiden har Nyheter Idag passat på att uppdatera funktioner på sajten.

De senaste tre dagarna har det inte publicerats några nyheter eller artiklar på Nyheter Idag. Detta har främst haft sin orsak i att vårt webbhotell haft problem med sitt så kallat ”backbone”, vilket alltså ska förstås som serverns uppkoppling mot nätet. Detta har medfört driftsstörningar för Nyheter Idag och tidvis har sajten inte gått att nå.

Även företaget Loopia har haft omfattande driftsstörningar efter så kallade ddos-attacker, rapporterar sajten IDG. Om attacken mot Loopia även påverkat Nyheter Idag är inget vi i nuläget känner till.

Med anledning av detta passade Nyheter Idag på att uppdatera maskineriet i bakgrunden. Sedan igår är alla trollen utjagade ur sladdarna och vi räknar med att kunna börja rapportera om skvaller igen inom kort.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag