Nyheter24 har fått domännamn kapat – ”Jag är oskyldig”

Såhär kan det se ut hos gammelmedia. Foto: Faksimil nyheter24.se
  • Lördag 31 jan 2015 2015-01-31
E-post

STOCKHOLM Konkurrenten Nyheter24 har fått ett domännamn kapat. På adressen nyheter24.tv finns en enkelt uppbyggd sida med titel ”Mediesverige behöver en rabiat vänster”, samt en video från ”En arg blatte talar”. Men ingen vet vem som registrerat domänen.

Vår konkurrent Nyheter24 har fått ett bekymmer på halsen. Domännamnet nyheter24.tv utger sig för att vara en ny webb-tv kanal med Nyheter24 i ryggen, men det är av allt att döma fejk. Förfalskningen är skickligt gjord, på sajtens beskrivning står ”Mediesverige behöver en rabiat vänster”, vilket enkelt kan lura besökarna att det är en officiell sajt inom Nyheter24-koncernen.

”Nä, jag är oskyldig”

Det är först när man ser innehållet på sidan som man förstår att det antagligen är någon annan som registrerat domänen. När man surfar in på sajten nyheter24.tv möts man av en video från ”En arg blatte talar”. I den videon berättar ”arga blatten” vad han tycker om Nyheter24.

När vi når ”arga blatten” för en kommentar, skrattar han först men bedyrar att han har inget med sajten att göra.

– Nä, jag är oskyldig. Men bra som fan att fler nu kan se min video om Nyheter24, säger han till Nyheter Idag.

Nyheter Idag har sökt Nyheter24 för en kommentar utan resultat.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag