Nyheter24.se vill ”fylla landet med IS-soldater” för att få bort SD

  • Tisdag 3 Nov 2015 2015-11-03
E-post 598

INRIKES Nyheter24.se skriver i en artikel att de vill ”fylla landet med IS-soldater” för att bli av med Sverigedemokraterna. – Jag har inga kommentarer, säger den journalist som skrivit artikeln till Nyheter Idag.

Hellre terrorgruppen Islamiska staten än Sverigedemokraterna – det tycker vänstertidningen Nyheter24.se som under rubriken ”Jag hatar ert äckliga Ullaredssverige” går till hätsk attack mot SD. Artikeln publicerades igår och är skriven av tidningens journalist Teodor Stig-Matz i form av ett brev riktat till riksdagsledamoten Kent Ekeroth (SD).

”Er version av svensk kultur är lika meningslös som en Billys bokhylla, och lika flottigt motbjudande som bearnaisessåsen ni dränker er mat i”, skriver han om Sverigedemokraterna innan han fortsätter:

”Jag skulle ärligt talat fylla landet med IS-soldater om det betydde att ni försvann – de har i alla fall någon sorts känsla för form och stil.”

Mot slutet av brevet skriver han att hans utspel är en form av överdrift och generalisering för att få fram en poäng:

”Sådana som du och jag använder överdrifter och generaliseringar för att få fram poänger. Du gör det genom att säga att vårt land håller på att gå under, jag genom att säga att jag vill fylla landet med IS-soldater.”

Stig-Matz är känd för sina hatiska utspel riktade mot SD. För två år sedan förordade han tvångssterilisering av sverigedemokrater.

Nyheter Idag har under hela dagen via mejl och telefon, men utan resultat, sökt Henrik Eriksson som är ansvarig utgivare för Nyheter24.se. När vi ringer upp Teodor Stig-Matz vill inte heller han svara på frågor.

– Jag vill helst inte kommentera det utan att ha pratat med min chef, säger han.

Men det här du skriver om IS-krigare, är det något du menar allvar med? Är det bara SD:s politiker du ogillar eller alla som sympatiserar med partiet?

– Jag har inga kommentarer.

Utspelet från Nyheter24.se om att fylla Sverige med islamistisk terror kommer bara ett par dagar innan den så kallade ”no hate-dagen”, en kampanj mot näthat som Nyheter24.se gör reklam för.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag