Nytt attentat i rävkriget – anhörigas villa sprängdes

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 5 okt 2023 2023-10-05
E-post

På måndag morgon sprängdes en villa i Upplands-Bro norr om Stockholm. I villan bor anhöriga till en man som polisen enligt uppgift till Expressen misstänker för att sköta betalningar åt gängledaren Raw Majid. Bland annat misstänks mannen för att ha betalat för mordet på en 15-årig pojke i Skogås i januari.

– Plötsligt skakade allt. Mycket mer än när militären brukar ha sina övningar. Sen gick jag ut och såg att det hade smällt hos grannen. Det är farstun som exploderat. Den ligger utspridd över vägen och gräsmattan, berättar en granne för Expressen.

Enligt polisen var villan tom vid attentatet, och inga personskador har rapporterats. Händelsen utreds som grov allmänfarlig ödeläggelse och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, och i nuläget finns ingen misstänkt.

Aftonbladet uppger att den gängkopplade mannen är en ledare i det så kallade Bro-nätverket. En granne tidningen pratat med säger att mannen inte setts till i villan på länge.

– Jag har inte sett honom på fem år, han är aldrig här, säger grannen till Aftonbladet.

Läs även: Pekades ut som nazist och mordmisstänkt i Expressen sedan sprängdes hans bostad

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag