Nytt förslag från Liberalerna: Inför obligatorisk språkskola för nyanländas barn

Jan Björklund. Foto: Liberalerna
Jan Björklund. Foto: Liberalerna
  • Onsdag 18 apr 2018 2018-04-18
E-post 226

SVERIGE Under en presskonferens i riksdagen presenterar Liberalerna ett nytt förslag för att stärka språkkunskapen hos nyanlända barn och barn till nyanlända. En ny språkförskola ska införas där 15 000 barn om året ska få delta i att lära sig svenska 15 timmar om veckan.

Liberalerna förslår nu en obligatorisk språkförskola för barn till nyanlända. Förslaget presenterar förslaget på en pressträff i riksdagen, uppger Expressen.

Under presskonferensen presenterar partiledaren Jan Björklund och liberalernas integrationspolitiska talesperson Gulan Avci sitt förslag om en obligatorisk språkförskola för nyanlända barn och barn till nyanlända från tre års ålder.

Enligt Liberalerna ska barnen delta i verksamheten minst 15 timmar i veckan och ungefär 15 000 barn ska omfattas av förslaget.

– Språket är nyckeln till integration. Det är dags att börja se svenska språket som en rättighetsfråga, säger Gulan Avci på presskonferensen, enligt Expressen.

Förslaget innebär även att svenska språkets roll i förskolans läroplan ska stärkas och att kommuner måste arbeta uppsökande för att få nyanlända barn till förskolan.

Enligt Liberalerna förväntas förslaget kosta 1,2 miljarder kronor årligen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag