Nytt majblommerån – nu i Skånska Höör

  • Lördag 12 apr 2014 2014-04-12
E-post 0

SKÅNE I Höör lurades en tioårig flicka på totalt 380 kronor av en okänd man som utgav sig för att vilja köpa majblommor. Det var när flickan kom hem som det upptäcktes att pengar saknades, rapporterar Skånska Dagbladet.

Det var utanför City Gross i Hörr som flickan stod och sålde majblommor i onsdags kväll.

– Mannen kom fram till flickan och sa att han ville betala med en stor sedel. När hon tog fram sin växel erbjöd han sig att hjälpa henne och räkna pengarna så att det blev rätt, säger Mikael Nykänen, stationsbefäl på polisen i Höör, rapporterar Skånska Dagbladet.

Detta är andra rånet på kort tid där gärningsmän ger sig på barn som säljer majblommor. Nyligen kunde flera medier rapportera om en liknande händelse i Sandviken. Tillvägagångssätten är inte heller helt olikt där bedragaren försöker trixa sig till pengarna.

– Växlingstricket är ett vanligt sätt att lura folk på pengar. Men det brukar inte vara barn som blir drabbade. Det är naturligtvis tråkigt, säger Mikael Nykänen till Skånska Dagbladet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag