Nytt storbråk inom Socialdemokraterna – ”Uteslut mig”

Johan Westerholm är minst sagt syrlig mot partitoppen i Socialdemokraterna. Foto: Faksimil Facebook
  • Onsdag 14 jan 2015 2015-01-14
E-post

STOCKHOLM Ett storbråk har dragit igång inom Socialdemokratin mellan debattören Johan Westerholm och hans partikamrater. – Låt partistyrelsen pröva ärendet en gång för alla, skriver Westerholm på Facebook som svar på att han fått antydningar om att han ska lämna partiet.

Ett offentligt gräl har brutit ut på Facebook där Socialdemokraten och debattören Johan Westerholm går till attack mot partikamrater. I ett Facebookinlägg berättar han om antydningar om att han inte borde vara med i partiet, något han senare utvecklar i ett blogginlägg på sajten ledarsidorna.se som han driver. I sitt syrliga Facebookinlägg har han bland annat taggat både Carin Jämtin och Tomas Eneroth.

– Det har nu ånyo kommit till min kännedom att partikamrater i min egen Arbetarekommun inte tycker att jag skall kalla mig socialdemokrat eller ens vara med i partiet, skriver Westerholm på ledarsidorna.se.

Gillar inte Westerholms sätt att driva opinion

Johan Westerholm har på bloggen Ledarsidorna länge kritiserat den nya inriktningen på Socialdemokraternas politik, inte minst den nya regeringens satsningar på att motverka den religiösa extremismen och radikaliseringen bland unga i de så kallade utanförskapsområdena. Nu höjs röster för att han ska uteslutas ur partiet.

– Jag har sedan två år tillbaka fått kritik för min uppriktighet och fått veta att kritik istället bör framföras i slutna rum, säger han när Nyheter Idag kontaktar Westerholm.

Trots att Johan Westerholm har en stor träffyta och av många anses mycket populär, långt utanför Socialdemokratiska kretsar, uppfattas han än dock inte av partiet som en tillgång. Istället berättar han att han själv valt att stå utanför formella uppdrag och tjänster.

– Jag har inte rättat mig efter detta och lever numera mitt liv utan att vara nomineringsbar till några uppdrag. Detta efter att enig styrelse sagt till mig att de saknar förtroende för mitt sätt att driva opinion, säger han.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag