”Obehagligt” och ”vidrigt” när Pavel Gamov hotar 27-åriga Sara: ”Att han ger sig på mig som mamma och mitt barn”

Här hotar Pavel Gamov den ensamstående mamman i en video.
  • Fredag 24 Nov 2017 2017-11-24
E-post 435

STOCKHOLM Riksdagsledamoten Pavel Gamov försökte få till en dejt med den enstamstående mamman Sara, 27, från Stockholmsområdet. Men när Sara avböjde att träffa Gamov började mardrömmen. – Den här videon, alltså, både jag och min kompis fick en klump i magen av den. Vi trodde ju inte att det skulle gå så här långt för att vi inte ville träffa honom, säger Sara till Nyheter Idag.

I somras försökte riksdagsledamoten Pavel Gamov ragga tjejer på Tinder, en mobilapplikation som är till för att dejta. Han hade satt ihop en grupp människor som kunde kommunicera med varandra, men när två kvinnor inte ville träffa honom skickar Pavel en video där han hotar Sara, 27 år, som bor i Stockholmsområdet.

– Det här var för att varken jag eller min kompis ville träffa honom, förklarar Sara för Nyheter Idag.

Sara bor ensam tillsammans med sitt barn som är tre år gammal och hon berättar att hon träffade Pavel Gamov genom Tinder. Då hade hon ingen aning om vad som senare skulle hända med den nya kontakten hon fick med en riksdagsledamot.

– I början var det ju kul. Det var en gruppmatchning, så det var jag och min bästa tjejkompis och så var det fyra stycken ur deras grupp. Och det var inget otrevligt alls.

– Men sen så klickade jag bättre med en av de andra i gruppen. Så vi sågs en gång, hade trevligt och så ett par dagar efter, det var då Pavel började vända sig emot oss.

+PLUS ”Lyssna jävligt noga”: Se videon när Pavel Gamov hotar Sara, 27, som inte ville dejta honom

Vad gjorde han då för något?

– Hotade med att anmäla oss till socialen, orosanmälan. Han drog lögner om att vi skulle dra hem olika killar varje kväll istället för att ta hand om våra barn och att vi var dåliga mammor.

Pavel Gamov framförde de här hoten skriftligt via sociala medier, förklarar Sara. Men det stannar inte där, han skickade även en video där han filmar sig själv med mobiltelefonen samtidigt som han hotar Sara.

– Jag blev väldigt illa till mods. Det där vill man ju inte höra, speciellt när det är rena och skära lögner. Det låter ju inte bra. Och den här videon, alltså, både jag och min kompis fick en klump i magen av den. Vi trodde ju inte att det skulle gå så här långt för att vi inte ville träffa honom.

– Man ska inte bete sig så för att man får ett nej, fortsätter Sara.

Sedan videon skickades har inte Sara hört något mer från Pavel Gamov. Ej heller verkar han har gjort allvar av sitt hot om att anmäla Sara till socialen, i vart fall har hon inte hört något därifrån.

– Nej nej nej, jag hade inte varit orolig om socialen hade kontaktat mig ändå. Men det är obehagligt att någon som jag inte känner hotar med att kontakta socialen och är så vidrig för att jag inte vill träffa honom. Att han ger sig på mig som mamma och mitt barn istället.

Sara förklarar att Pavel Gamov betett sig likadant mot Saras tjejkompis som i sin tur också avböjde att träffa honom.

Blev politisk vilde efter Nyheter Idag-reportage

Tidigare under hösten följde Nyheter Idag med Pavel Gamov till Moskva dit han var inbjuden i egenskap av riksdagsledamot för Sverigedemokraterna att övervaka ett regionalval. Under vistelsen uppträdde Pavel Gamov mycket olämpligt. Han framförde bland annat hot till de ryska värdarna om att de skulle betala en barnota och ordna med ett extra hotellrum till honom och två tjejer.

Det hotet bestod i att om de ryska värdarna inte var tillmötesgående med Gamovs krav, då skulle han gå ut i ryska medier och med anklagelser om valfusk.

Efter att Nyheter Idag publicerat resereportaget meddelade Sverigedemokraterna att de uppmanar Pavel Gamov att lämna sina politiska uppdrag. Därefter begärde Gamov utträde ur partiet, men valde att bland annat behålla sitt riksdagsmandat där han nu sitter som politisk vilde.

Nyheter Idag har vid upprepade tillfällen sökt Pavel Gamov för en kommentar, utan resultat.

+PLUS ”Lyssna jävligt noga”: Se videon när Pavel Gamov hotar Sara, 27, som inte ville dejta honom

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag