Obehörig man tog sig in i polishuset i Karlshamn och drack upp polisens öl

Receptionen i polishuset i Karlshamn. Foto: Polisen/Nyheter Idag
Receptionen i polishuset i Karlshamn. Foto: Polisen/Nyheter Idag
  • Måndag 30 okt 2017 2017-10-30
E-post

KARLSHAMN En obehörig man lyckades förra veckan ta sig in i polishuset i Karlshamn där han gick ned i källaren, satte på sig en skyddsväst och drack upp en öl som han hittade i personalens kylskåp. Mannen greps till slut av en polis. Aftonbladet var först med att rapportera om händelsen.

Anders Knutsson, som är lokalpolisområdeschef för Karlshamn, Sölvesborg, Olofström och Bromölla, berättar om händelsen som inträffade förra torsdagsförmiddagen.

– Det är i samband med ombyggnaden av vår reception, som vid tillfället var stängd, så lyckades en obehörig ta sig in innanför vårt skalskydd i polishuset. Det är riktigt, säger han till Nyheter Idag.

– Receptionen var stängd, men hantverkarna som jobbade där var tvungna att ha öppet för att lyfta ut och in utrustning. Sedan lyckades han snacka sig in via dem och utge sig för att vara behörig.

Väl inne i polishuset tog sig mannen ned i källaren där personalen har sitt omklädningsrum. Där ska han ha vandrat runt en stund och bland annat hittat en öl i ett kylskåp.

– Det finns ett kylskåp i personalutrymmet där det tydligen stått en öl som han tagit och druckit ur. Han har hittat en skyddsväst som han tagit på sig, sedan gick han in i gymutrymmet där det fanns en polisman som var och tränade. Då uppdagades att han var obehörig.

Så det är inte så att ni har något större lager med öl där?

– Haha, nej. Jag vet inte vems ölen var, den har väl blivit kvar efter att någon efter jobbet bastat och druckit öl, vad vet jag?

Mannen, som är i 30-årsåldern, berättade också att han startat bastun, men det är något som Knutsson inte vet om det stämmer.

– Vi kan inte vidimera om det är så, om han gjort det. Bastun var påslagen, men det är den ofta, säger han.

Mannen, som polisen känner till sedan tidigare, greps misstänkt för olaga intrång och stöld. Han släpptes efter förhör och enligt Anders Knutsson letade han troligen efter en person som arbetar på polisen.

– Han har någon här han ringer till ibland och pratar med. Det var nog honom som han i sin förvirring sökte, förklarar Knutsson.

Det fanns aldrig någon risk att den obehörige mannen skulle komma över några vapen.

– De har vi inlåsta i valv bakom lås och bom enligt konstens alla regler så det fanns ingenting sådant att komma åt, säger Anders Knutsson.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag