Odenberg slår tillbaka mot M-topparna: ”Nu går skam på torra land”

Ett praktgräl pågår mellan Odenberg och M-toppar. Foto: Wikimedia Commons
  • Lördag 29 jul 2017 2017-07-29
E-post 119

STOCKHOLM Ett praktgräl utspelas i sociala medier mellan moderaternas före detta försvarsminister Mikael Odenberg och flera partitoppar i Moderaterna. ”Svårt att tolka på annat sätt än som en nödtorftigt förtäckt anklagelse för någon sorts vänskapskorruption från min sida”, skriver han om ett påhopp från M-toppen Tomas Tobé.

Efter att moderaternas förre försvarsminister Mikael Odenberg gått ut hårt i medier till försvar för nuvarande försvarsminister Peter Hultqvist (S) efter IT-skandalen på Transportstyrelsen har han mött mothugg i sociala medier. Frågan är känslig då Allianspartierna formellt aviserat att de avser lämna ett misstroendevotum mot Hultqvist, men källor från C och L vittnar i medier att den linjen kan ändras.

Nyheter Idag har tidigare berättat att nationalekonomen Tino Sanandaji öppet kritiserat Odenberg på sin Facebook. Även interna M-källor berättade då för Nyheter Idag att de var djupt kritiska till Odenbergs försvar av Hultqvist.

– Man kan tro att Odenberg aspirerar på att bli Socialdemokrat, sade en källa till Nyheter Idag.

Sedan dess har grälet eskalerat. M-toppen Tomas Tobé, som fram till nyligen var partiets partisekreterare, går till attack mot Odenberg på Twitter. Där insinueras att Odenberg och Hultqvist är nära vänner och i tweeten återges tre privata bilder på Hultqvist och Odenberg genom MUF-toppen Benjamin Dousa.

Men attackerna från M-toppar slutar inte där. Riksdagsledamoten Sotiris Delis (M) publicerar också de tre bilderna på Odenberg och Hultqvist på sin Facebooksida.

”Egen agenda ljuger aldrig mina vänner”, kommenterar han bilderna.

Odenberg: ”Nu går skam på torra land”

På fredagkvällen slår Mikael Odenberg tillbaka mot M-topparna i vad som nu har kommit att bli ett praktgräl. Med rubriken ”nu går skam på torra land” återger han den kritik han möter från Moderaterna i sociala medier. Han skriver att han blir ”mycket besviken” av Tobés twittrande.

Och Delis kommentar är ”det riktiga lågvattenmärket”, fortsätter Odenberg och passar även på att ge en känga till Nyheter Idag som han kallar för ”SD-anstruken sajt”. Han är kritisk till vad han kallar en ”braskande” rubrik som i sin tur återger citatet från en M-källa om att Odenberg ”aspirerar på att bli socialdemokrat”.

”Slutligen förefaller det mig som om den moderata partiledningen har kvar en del internt renhållningsarbete att utföra”, avslutar han sitt kritiska inlägg på Facebook.

Inlägget har fått stor spridning med över 2000 gillningar och nästan 300 delningar. Odenberg har själv kommenterat bilderna med Hultqvist för Nyheter Idag. Han berättar att de är tagna vid samma tillfälle och att han inte är ”närmre bekant eller personlig vän med Peter Hultqvist”.

Odenberg fortsätter emellertid ta den socialdemokratiske försvarsministern Peter Hultqvist i försvar, senast på DN Debatt.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag