Ökänd kriminell 20-åring begärs häktad för skjutning mot polisfamilj i Västerås

Foto: Facebook/Arkivbild
  • Tisdag 31 okt 2017 2017-10-31
E-post 1561

VÄSTERÅS En 20-årig man begärs idag häktad för skotten mot en polismans bostad i Västerås natten till i lördags. Det skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Mannen begärs häktad såsom skäligen misstänkt för mordförsök. Kammaråklagare Birgitta Fernlund är enligt Åklagarmyndigheten inte tillgänglig för kommentarer och Helena Ekstrand på myndighetens presstjänst är förtegen om målet.

– Jag har bara det lilla som står i pressmeddelandet, säger Ekstrand till Nyheter Idag.

Den 20-årige mannen anhölls i lördagskväll och polisens presstalesman Anders Hedström har berättat för Nyheter Idag att vissa beslag gjordes när han frihetsberövades. Det är oklart vad det handlar om för beslag.

Et 20-tal skott ska ha avlossats mot villan natten till lördagen och skotten ska ha varit av så pass grov kaliber att de gick rakt igenom huset.

– Det är ren tur att ingen träffas, att alla lever och är oskadda, sade regionpolischefen Carin Götblad i helgen.

– Det är stor förödelse. Det förstår du själv vad som händer med massor av skott som går in i leksaker, element, möbler, dörrar och fönster.

Ökänd kriminell

20-åringen är enligt Skatteverkets folkbokförings­register född i Sverige till invandrare från Mellanöstern. Mamman kommer från Beirut i Libanon medan pappan är från Homs i Syrien. 20-åringen har två syskon men är själv ogift och har inga barn. Enligt domstols­handlingarna är mannen folkbokförd på en c/o-adress i Angered i Göteborg, men det framgår att han egentligen bor i Västerås.

En titt i 20-åringens belastningsregister visar att han är mångdubbelt dömd för brott. Mannen är, bland annat, dömd för olaga hot, övergrepp i rättssak, grov olovlig körning, rattfylleri, narkotikabrott, brott mot knivlagen, misshandel och missbruk av urkund. Flera av brottsrubriceringarna är han dömd för mer än en gång.

Så sent som i januari i år slog Svea hovrätt fast ett tre månader långt fängelsestraff för mannen då han dömdes för att bland annat ha hotat ”slakta” sin egen syster.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag