Ökänd muslimsk hatpredikant gripen i England

  • Torsdag 25 sep 2014 2014-09-25
E-post 309

TERRORISM Den muslimska hatpredikanten Anjem Choudary, känd för sina hatfulla uttalanden, har gripits i samband med en räd mot personer kopplade till terrorism upp brittiska tidningen Daily Mail. Anjem Choudary har haft direkt kontakt med en eller flera personer som misstänks för halshuggningarna i Syrien.

Choudary och de åtta andra männen greps på flera platser i London. Polisen uppger att de har häktats i väntan på fortsatt utredning. Även Scotland Yard, Englands motsvarighet till FBI, uppges vara delaktiga i operationen. En talesperson från Polisen uppger till Dailymail att utredningen inte har att göra med ett överhängande hot

– Dessa gripanden och genomsökningar är en del av en pågående utredning av islamist-relaterad terrorism och inte på grund av ett överhängande mot mot allmänheten.

Choudary aktiv på sociala medier.

På Twitter har Choudary gjort sig ett namn i sociala medier och då särskilt på Twitter. Hans mål är att upprätta muslimsk lag, sharia, i muslimska länder men även i västerländska. Nedan är några utdrag ur den senaste tidens twitterskörd

Kommunism är död, kapitalism är döende, islam är framtiden för mänskligheten, den enda sanna lösningen på problemen som mänskligheten står inför.

Britannien har redan ett apartheidsystem för muslimer behandlade som skyldiga tills motsatsen bevisas. Cameron (Englands preminärminister reds anm) tänker ut nya sätt på att förtrycka dem.

Det skulle inte förvåna oss att den Engelska regimen hatar kalifatet, de var trots all initiativtagarna till förgörandet av det senaste kalifatet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag