”Okunnig SD-agitator” – Bildts attack mot KD

Foto: Pressbild samt Janwikifoto / Wikimedia Commons
  • Söndag 31 mar 2019 2019-03-31
E-post 489

”Make EU lagom again”, lyder Kristdemokraternas slogan inför EU-valet. Det blev tydligen för mycket för Carl Bildt som nu riktar skarp kritik mot Johan Ingerö. ”Du låter som en okunnig SD-agitator”, skriver Bildt på Twitter.

Den politiska temperaturen början öka så smått inför EU-valet och möjligen har valrörelsen så smått börjat på Twitter. I ett längre meningsutbyte mellan den förre moderata utrikesministern Carl Bildt och Kristdemokraternas policyansvarige Johan Ingerö hettar det till.

Det börjar med synpunkter från Bildt om KD:s slogan som lyder: ”Make EU lagom again”.

”Ett lagom EU? Låter som när centern en gång ville säga Nja till EU. Men vi lever i en allt skarpare värld. Och då krävs det ett skarpt EU för att vi skall klara oss”, skriver Bildt.

På detta replikerar Ingerö och frågar ”på vilket sätt kräver omvärldsläger ett EU som styr över arbetstid, löner och sjukvård?”.

Sedan, vartefter meningsutbytet fortsätter, växer irritationen. Bildt menar att ”devisen är ovanligt fånig”. Ingerö å sin sida argumenterar att han ”ser problem med att mer och mer makt flyttas till en medialt lågbevakad nivå med synnerligen oklart ansvarsutkrävande”.

Efter en del tjafs mellan Ingerö och Bildt på Twitter lägger även Liberalernas ledare Jan Björklund sig i. ”Lägg ner den anti-EU-populistiska retoriken”, skriver Björklund.

När Nyheter Idag når Ingerö för en kommentar ställer han sig frågande till de höga tongångarna från Bildt och Björklund.

– Jag förstår inte deras upprördhet. Men i sak tror jag att båda är ute i ogjort väder. Även M- och L-väljare vill ha samarbete men ingen superstat, säger Ingerö.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag