Ond, bråd död

Foto: August Thomasson
  • Torsdag 13 mar 2014 2014-03-13
E-post 0

Klicka in dig på www.augustthomasson.weebly.com/newsblog.html och titta på 16-årige August Thomassons fantastiska bildsvit. Han har själv kallat den ”Ond, bråd död”. Du förstår snart varför.

I en av bildtexterna skriver August:

– Den glider bort mot ett vindkraftverk och jag tänker hur hemskt det skulle vara om den knockades av det…

Havsörnen är en mäktig, ståtlig individ – vår största rovfågel. Den har ett vingspann på närmare 2,5 meter, en längd på omkring en meter och väger mellan fyra och sju kilo. Den är vanligast förekommande utmed Östersjökusten, vid syd- och mellansvenska sjöar och i Lappland. Det beräknas finnas totalt 3.400 havsörnar i Sverige.

August Thomassons bildserie är tagen vid Vinnö ängar på Kristianstadslätten i Skåne.

– Jag har varit fågelskådare sedan 2009 och började fotografera något år senare eftersom jag ville dokumentera det jag såg, berättar han för Nyheter Idag. Sedan dess har det blivit mer än bara dokumentation – nu satsar jag på att få bra bilder också!

När han fotograferar fåglar använder han en Nikon D7000 med Nikons 300 mm f/4 med en 1,4x teleconverter.

Det var en havsörn den här gången och det är illa nog.

– Jag är tacksam att det inte var en kungsörn för de är väldigt hotade här i Skåne och en av anledningarna är just vindkraftverk, säger August.

 

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag