Oops, SVT did it again: Glömde berätta att docent var S-politiker

Foto: SVT
  • Lördag 20 apr 2019 2019-04-20
E-post 4280

LINDESBERG Nu har det hänt igen. SVT har glömt att berätta att en intervjuperson är politiskt engagerad – i ett parti till vänster. Den här gången är det docent Agneta Blom som intervjuas av SVT Örebro om hot mot politiker. Att Blom också är tung S-politiker i Örebro var något den skattefinansierade nyhetskanalen glömde informera om.

SVT Örebro gjorde ett inslag om hot mot politiker efter att en kvinnlig S-politiker blivit hotad i samband med att en skola i Lindesbergs kommun skulle läggas ned. Hotet kom under en debatt i kommunfullmäktige i Lindesberg på måndagskvällen.

I inslaget intervjuades Agneta Blom som presenterades som docent i statsvetenskap vid Örebro universitet. Hon utbildar politiker om hot och våld.

Något som inte nämndes i inslaget var att Agneta Blom är profilerad socialdemokratisk politiker i grannkommunen Örebro – ordförande i kommunfullmäktige och med flera andra förtroendeuppdrag, bland annat vice ordförande i den lokala S-föreningen (”arbetarekommunen”).

Det är inte första gången SVT glömmer att redovisa en politiker eller debattör från vänster korrekt.

Tidigare har bland annat vänsterdebattören Andreas Magnusson dykt upp i SVT:s Opinion Live som ”lärare” och attackerat Jan Björklund. En annan gång var det vänsterpartisten Jonathan Frylén som blev intervjuad som ”mannen på gatan” och fick svara på vem han trodde skulle bli näste statsminister.

Läs mer: V-politiker blev ”mannen på gatan” i SVT:s nyhetssändning

Förra SSU-profilen Marwa Karim hart dykt upp både en och två gånger i ”rutan” utan att tituleras som SSU:are. Bland annat i SVT Opinion där hon kallades för ”föreläsare och bloggare”, något som uppmärksammats av bland annat Facebooksidan Politikfakta. Hon har även dykt upp som vanlig ”kvinna på gatan” i ett nyhetsinslag.

Marwa Karim

Skärmdump Facebook/Politikfakta

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag