Oops SVT did it again: Mörkade vem vänsterdebattör var i Opinion Live

Andreas Magnusson är bland annat krönikör på Magasinet Paragraf. Foto: SVT
  • Fredag 16 mar 2018 2018-03-16
E-post 1344

SVERIGE Under torsdagens Opinion Live i SVT fick tittarna höra en Andreas Magnusson titulerad som lärare gå till hånfull attack på Liberalernas partiledare Jan Björklund. Det finns bara ett problem. Andreas Magnusson är inte bara lärare – han är vänsterdebattör på sajten magasinetparagraf.se . Något som Opinion Live undanhöll tittarna.

En av dem som uppmärksammat Opinion Lives blunder är riksdagsmannen Hanif Bali (M) som kommenterat på Twitter.

Under programmet så deltar bland annat Liberalernas partiledare Jan Björklund i en debatt om skolan och om den blivit för svår. Från läktaren hörs läraren och vänsterdebattören Andreas Magnusson först konstatera att man ibland ska vara mer flummig i skolan för att sedan håna Björklund.

– Han har ju förlorat mot ”Smartare än en femteklassare”, och försöker ändå aspirera på att klara finanskrisen.

Andreas Magnusson är en kontroversiell skribent som i krönikor kallat Hanif Bali för ”lille Hanif” och Bali, Ann Heberlein, Katerina Janouch och Joakim Lamotte för ”skogstokiga”.

Andreas Magnusson verkar vara fixerad vid Hanif Bali och återkommer till honom i flera texter. I en text om ”Invandringshatare” så skriver Magnusson att det finns en ”brun korridor” mellan Tino Sanandajis, Hanif Balis, Katerina Janouchs, Alice Teodorescus, Joakim Lamottes, Ivar Arpis och Rebecka Weidmo Uvells rum.

Opinion Live svarar Hanif Bali på Twitter. Man tycker inte alls att man gjort något fel.

 

 

Något som inte imponerar på Hanif Bali.

 

 

Det är inte första gången SVT glömmer att titulera en vänsterdebattör korrekt. Tidigare har  SSU-profilen Marwa Karim dykt upp både en och två gånger i ”rutan” utan att tituleras som SSU:are. Bland annat i SVT Opinion där hon kallades för ”föreläsare och bloggare”, något som uppmärksammats av bland annat Facebooksidan Politikfakta. Hon har även dykt upp som vanlig ”kvinna på gatan” i ett nyhetsinslag.

Marwa Karim

Skärmdump Facebook/Politikfakta

 

Tidigare i år så var Opinion Live i liknande blåsväder när man sände från Staffanstorp och diskuterade hur kommunen ordnat boende. Programledaren Belinda Olsson intervjuade en invandrare i publiken som fått bott på vandrarhem och var missnöjd. Det var bara ett problem. Invandraren hade placerats på vandrarhemmet av Malmö kommun – något som Opinion Live-redaktionen visste om.

Andreas Magnussons medverkan i Opinion Live uppmärksammades även av Facebooksidan ”I allmänhetens tjänst – granskning av public service”.

Nyheter Idag har sökt företrädare för Opinion Live som inte ringt tillbaka.

Bli PLUS-prenumerant: 349 kronor för sex månader

Tycker du att SVT bör berätta om gäster är politiskt aktiva?
7654 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag