Öppet brev till Mona Sahlin – ”Hade man kunnat rehabilitera Hitler?”

"En Arg Blatte Talar" har skrivit ett brev till Mona Sahlin. Foto: Montage av "Arga blatten"
  • Onsdag 4 feb 2015 2015-02-04
E-post 13026

DEBATT Efter att Mona Sahlin fått uppdraget som nationell samordnare mot våldsbejakande extremism har hon anklagats för att vara för mjäkig i frågan, inte minst med förslaget om en telefonlinje dit oroliga människor kan vända sig. Nu har ”En Arg Blatte Talar” författat ett öppet brev till Mona Sahlin.

Att låta jihadister bo i samma stad som flyktingar som flytt från jihadister är som att låta våldtäktsoffer sitta på samma behandlingshem som sina våldtäktsmän. Jag är trött på regeringens daltande med islamister och jihadister. Om vi ignorerar vad politikerna säger och bara tittar på vad dom gör i praktiken så framstår det som att dom är allierade med Islamiska Staten.

Här är mina invändningar/frågor till Mona Sahlin och den rödgröna regeringen.

Finns det någon som helst psykologisk forskning som stödjer Sahlins förslag? Vad är hennes vetenskapliga underlag? Har hon en majoritet av utbildade psykologer och forskare på sin sida när hon säger att det vore en bra idé att erbjuda praktikplats och terapisamtal till återvändande jihadister?

Militant Islamism är en politisk religiös inriktning och ingen psykisk störning, lika lite som annan politisk extremism är det. Det finns därför heller ingen psykiatrisk behandling för sådant, vilket för mig till frågan: Behandlar man högerextremister och vänsterextremister på samma sätt?

Hur har ni tänkt att det ska fungera med samtalsterapi för jihadister? Om jag har förstått det rätt så menar ni att när vissa av dom här jihadisterna återvänder till Sverige så har dom trauman från alla mord och våldtäkter dom har utfört mot människor, och för att förhindra att dom åker ner dit igen så ska dom få terapi så att dom kan komma över sina trauman. Men om det finns en risk för att man vill åka ner igen trots att man har dessa trauman, är det då inte uppenbart att deras ideologi överstiger deras empati?

Om man tittar på Amerikanska soldater i Irak så inser man att det är väldigt få som tycker att mord är genuint roligt, men dom gör det ändå för att dom tycker att det behövs. Jihadisterna kanske mår dåligt men dom kan knappast tycka att det dom har gjort är fel utifrån en ideologisk ståndpunkt ifall dom funderar på att åka ner dit och göra det igen.

Sahlin påstår att många som ansluter sig till ISIS inte vet vad dom ger sig in på. Islamiska Staten rekryterar människor genom att sprida filmer där dom halshugger “otrogna” och skryter om våldtäkter och folkmord. Hur är det möjligt att någon inte vet vad dom ger sig in på?

När Hitler och hans arme försökte ta över världen, var det nån som föreslog att man skulle sätta stopp för nazisterna genom att ge dom saft och bullar och terapi? Blotta tanken på att någon skulle säga samma sak om Hitlers armé som Mona Sahlin gör om jihadister är ju helt absurd: ”Ifall vi bara ger nazisterna praktikplatser så kanske dom slutar göra lampor av judehud!”

Hade man kunnat rehabilitera Hitler?

Socialdemokraterna säger att dom vill kriminalisera terrorträning utomlands, men ni har inte sagt vad ni tycker att straffet ska bli. Jag vill ha ett konkret svar på hur många år ni tycker att någon ska sitta inlåst ifall dom åker utomlands för att kriga med Islamiska Staten.

Med tanke på att det är nästintill omöjligt för Svensk polis att bevisa hur många mord någon har utfört utomlands i ett krig så kommer de flesta jihadisterna att gå fria när dom kommer hem, även om dom blir anklagade för brott. Därför måste vi principmässigt utgå ifrån att ifall någon åker för att träna med Islamiska Staten så kommer dom utföra flertals mord.

Annars tar vi det osäkra före det säkra när det kommer till en person som mycket väl skulle kunna ha Sverige som sitt nästa mål när denne återvänder. Är det värt att riskera Svenska medborgares liv och välmående för detta? Jag ber er ha det i åtanke när ni gör era beslut.

Med vänliga hälsningar,
Den Arga Blatten

Den som vill ha en djupare utveckling på alla dessa punkter och hur jag resonerar kan titta på min video-blogg nedan.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag