Öppna-era-hjärtan-Fredriks nya uppmaning: Byt jobb så du orkar jobba till 75

Före detta statsminister Fredrik Reinfeldt. Foto: Chang Frick / Nyheter Idag
  • Onsdag 29 nov 2017 2017-11-29
E-post 3185

STOCKHOLM Det är lätt att orka jobba tills man är 75 år, det menar den före detta statsministern Fredrik Reinfeldt som jobbat som politiker i merparten av sitt liv.
– Jag har ju gjort ett sådant skifte i mitt liv utifrån de förutsättningar jag har. Jag tror det är fullt möjligt att göra för många andra också, säger Fredrik Reinfeldt.

Den före detta statsministern för Sverige, Fredrik Reinfeldt, uppmanar svenskar att byta jobb så man orkar arbeta tills man är 75 år. Redan 2012 gick han ut med att pensionsåldern i Sverige kunde höjas till 75 års ålder.

Det är lätt att byta till ett jobb så man orkar arbeta till man är 75 år, det menar Fredrik och tar sig själv som exempel på det.

– Jag har ju gjort ett sådant skifte i mitt liv utifrån de förutsättningar jag har. Jag tror det är fullt möjligt att göra för många andra också, säger den tidigare statsministern i onsdagens avsnitt av Expressens ”Bara politik”. 

Reinfeldt ser ett behov av att svenskar ska jobba längre. Reinfeldt har mötts av agg och hat från många svenska arbetare, varav vissa redan i tidig ålder slitit ut sig i den tunga produktionen, efter hans utspel om att svenska arbetare bör arbeta till 75 års ålder.

Han tycker att reaktionerna ska betraktas som överdrivna och felaktiga, enligt honom har 70-åringar i Sverige idag samma fysiska styrka som 50-åringar tidigare haft.

Enligt Reinfeldt måste fler svenskar jobba längre, annars hotas välfärden.

Tidigare har Reinfeldt uppmanat svenskar att ”öppna sina hjärtan” för en ökad invandring.

Reinfeldt har tidigare arbetat som politiker och har efter att han lämnade politiken bland annat jobbat som rådgivare åt en finansiell finansjätte. Reinfeldt gjorde även ett kort inhopp som programledare i den statliga televisionen SVT med ett eget program där han bland annat intervjuade gamla politikerkompisar.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag