Öppna Moderater stänger dörren för Milo Yiannopoulos – Var bokad inför Sthlm Pride

Milo blev avbokad lika snabbt igen efter kritikstormen.
  • Onsdag 20 jul 2016 2016-07-20
E-post 228

STOCKHOLM Gay-aktivisten och antifeministen Milo Yiannopoulos skulle delta i ett event arrangerat av Öppna Moderater. Men efter en kritikstorm på Twitter valde Öppna Moderater att stänga dörren. – Han har gjort bort sig lite för mycket, säger förbundsordförande Fredrik Saweståhl till Nyheter Idag.

Tidigt på onsdagsmorgonen annonserade Öppna Moderater, en förbund för HBTQ-människor inom Moderaterna, att de skulle arrangera ett event med antifeministen och alternativhöger-ikonen Milo Yiannopoulos. Det tog ingen lång stund förrän en kritikstorm var ett faktum i sociala medier, inte minst på vänsterkanten.

”Moderaterna bjuder in hatisk rasist till Pride”, skriver vänsterbloggen Politism i en rubrik till ett blogginlägg. Och sen fortsätter den svavelosande kritiken.

”Kanske hade de tänkt diskutera när deras gäst Milo Yiannopoulos var med och ledde en rasistisk hatstorm mot komikern Leslie Jones? Ett agerande som fått honom bannad från Twitter. Nu måste Moderaterna förklara hur de tänkt”, fortsätter de.

Avbokade Yiannopoulos direkt

Under förmiddagen, bara timmar efter inbjudan till mötet med Milo, togs eventet bort från Facebook utan förklaring. När Nyheter Idag ringer till förbundsordförande Fredrik Saweståhl bekräftar han att Öppna Moderater stänger dörren för Milo.

– Han har gjort bort sig lite för mycket, säger Saweståhl i telefonen.

Bland annat syftar han på att Yiannopoulos blivit blockad från Twitter sedan han gått till fräna angrepp mot skådespelaren Leslie Jones, samma sak som Politism berättar om i sin kritik. Han berättar också att Öppna Moderater inom kort ska publicera en offentlig förklaring till beslutet.

– Vi ska kommunicera något om detta alldeles snart, fortsätter han.

Nedan ser du några av reaktionerna på Twitter om att Milo var bokad

 

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag