Ordningsvakt skjuten – avvisade kriminellt gäng från krog

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 26 jun 2019 2019-06-26
E-post 3038

VÄSTERÅS En ordningsvakt sköts i Västerås på söndag kväll. Mannen som var ledig från sitt arbete träffades av ett skott i ryggen, och mordförsöket utreds som en särskild händelse. Mannen ska tidigare ha avvisat kriminella från krogen och vittnat i en rättegång.

En man som sköts i Västerås på söndag kväll arbetade som ordningsvakt på en krog och hade avvisat ett kriminellt gäng, uppger Aftonbladet.

Mannen var ledig från sitt arbete och befann sig i ett bostadsområde i centrala Västerås när han besköts med tre skott.

Ett av skotten träffade mannen i ryggen och gick ut genom axeln, och polisen klassar det hela som en särskild händelse.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska mannen genom sitt yrke ha hamnat i konflikt med ett kriminellt nätverk i Västerås, som misstänks för att kontrollera stadens narkotikahandel.

Mannen ska ha avvisat medlemmar ur nätverket från krogen, men också vittnat mot tre män med kopplingar till nätverket för en grov misshandel som begicks på krogen. De tre männen dömdes för brottet.

Läs även: Uppgifter: Gängkonflikt bakom explosionen i Linköping

Polisen arbetar därför efter teorin att söndagens mordförsök utförts av nätverket som en hämndaktion mot mannen, enligt Aftonbladet. Men Västeråspolisen vill inte bekräfta tidningens uppgifter.

– Det är för tidigt att gå ut med motiv, men vi har naturligtvis en bild över vad som har hänt och vad det här handlar om, men det är inget vi kommenterar medialt, säger Lisa Sannervik, polisens presstalesperson, till Aftonbladet.

Hösten 2017 sköts en annan ordningsvakt som arbetade på samma krog i Västerås. Mannen, som är i 60-års-åldern, var ledig och lämnade ett gym när en okänd gärningsman sköt honom med fem skott.

Mannen överlevde mordförsöket som fortfarande utreds. Även han ska ha avvisat kriminella personer från krogen.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag