Örebro län citerar Koranen i informationsbroschyr om Ramadan på sin hemsida

Foto: Pixabay/Region Örebro län
  • Onsdag 16 maj 2018 2018-05-16
E-post 1253

ÖREBRO En broschyr som beskriver hur man ska fasta ordentligt har tagits fram av Örebro län i samarbete med Örebro moské. Broschyren innehåller information om fastan och flertalet koranencitat.

På Region Örebro läns hemsida kan man hitta en hel mängd med information om vård och hälsa samt mängder med broschyrer på ämnet. Något som sticker ut är att mellan ”Visst kan du sluta röka” och ”Fysisk aktivitet på recept” finns det information om Ramadan.

Ramadan är en muslimsk högtid där man ska fasta och tänka igenom islams lära. Örebro län har tagit fram en broschyr om hur man ska fasta i samarbete med olika läkare i Örebro samt rådfrågat Örebro moské om de olika religösa frågorna som kan uppstå kring Ramadan.

I broschyren kan flera korancitat och refernser till profeten Muhammed hittas. Bland annat står det följande i broschyren.

En god hälsa är nyckeln till lycka, och det
vi äter har en direkt inverkan på vår hälsa.
Islam uppmanar de troende att ta vara på
sin hälsa. Profeten (frid och välsignelser över
honom) sade: ”Det finns två goda ting som
många går miste om; (de är) hälsa och ledig
tid (för att göra goda gärningar)” (Sahîh AlBukhârî)

Tolken och debattören Bassam Al-Baghdady uppmärksammade broschyren på Twitter och varnar för hotet mot det sekulära samhället.

Markus Allard är partiledare för det lokala Örebropartiet och tidigare medarbetare på Nyheter Idag. Nyheter Idag har ringt honom för att få en kommentar.

Är det här ett problem och varför?

– Det är väl klart som fan det är ett problem! Det är inte Region Örebro läns uppgift att dela ut propagandamaterial åt Örebro moské! Fullkomligt absurt att ingen tjänsteman eller politiker satt stopp för detta, vad tror de att vi betalar dem för, säger Markus Allard (ÖP) till Nyheter Idag.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag