Orkanen Harvey slår till – igen

Foto: NationalgardetFoto: NationalgardetFoto: NationalgardetFoto: NationalgardetFoto: Nationalgardet
  • Onsdag 30 aug 2017 2017-08-30
E-post 1

USA Orkanen Harvey, som de senaste dagarna ställt till med översvämningar och kaos inte minst i och runt staden Houston i Texas, väntas nu slå till igen.

Efter att under helgen ha dragit in över land i närheten av Corpus Cristi i Texas vände orkanen tillbaka ut över Mexikanska golfen. Under eftermiddagen idag väntas den återigen dra in över land nära gränsen mellan delstaterna Texas och Louisiana.

Samtidigt som Harvey hotar ställa till med kaos i en ny delstat är beskedet en lättnad för de hårdast drabbade områdena i Texas där ihållande skyfall sedan slutet på förra veckan nu äntligen kommer upphöra. De höga vattenflödena sätter stor press på dammar och fördämningar och på flera platser har man tvingats öppna upp dammluckor för att under kontrollerade former svämma över bebyggda områden.

The Weather Channel rapporterar att flera platser i Texas fått mer än en meter regn senaste dagarna. Det är mer regn än stora delar av USA får totalt under flera års tid. Sammanlagt beräknas omkring 50 000 hem ha skadats eller förstörts av översvämningarna och tiotusentals människor har evakuerats till sporthallar eller mässlokaler.

Antalet dödsoffer har nu stigit till sjutton personer, rapporterar Reuters. Harvey är den värsta orkan som drabbat Texas på 50 år och översvämningarna den gett upphov till beskrivs som några av det värsta i landets historia.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag