Ormbiten man åkte inte till sjukhus – dog i bostad

Huggorm. Bild: Public Domain
  • Måndag 8 maj 2023 2023-05-08
E-post

En man i 50-årsåldern som blivit biten av en orm hittades avliden i en bostad i Tanums kommun natten mot söndag,  rapporterar Bohusläningen.

– Vi har ett dödsfall i Tanum som kan bero på ett ormbett. Det kommer att utredas men inte som något brott utan som dödsfall utan misstanke om brott, säger Lars Ström, jourhavande förundersökningsledare på polisen till tidningen.

Enligt uppgift till Bohusläningen ska mannen, som är utländsk medborgare, ha blivit biten i armen men valt att inte åka till sjukhus trots att han drabbades av svullnad.

Det är ännu inte fastställt om det är ormbettet som orsakat mannens död.

– Dödsorsaken vet man inte förrän det har gjorts en obduktion, det tar några veckor, säger Lars Ström till Bohuslänningen.

Aftonbladet rapporterar att mannen upptäckte ormen inne i sin bostad, och blev biten när han försökte kasta ut den.

– Det ska eventuellt röra sig om en huggorm. Den här mannen ska ha blivit biten av ormen när han ska ha försökt kasta ut den ur huset, säger Jens Andersson, presstalesperson hos polisen i region Väst, till Aftonbladet.

Tom Arnbom, naturvårdsexpert på WWF, säger till Aftonbladet att det sannolikt rört sig om en huggorm. Huggormens gift är farligt, även om dödsfall är väldigt ovanliga i Sverige.

– Det här är otroligt sällsynt, det kan vara en på tio år eller ännu längre skulle jag tro, säger Arnbom till Aftonbladet.

Läs även: Farfar räddade femåring från pytonorm

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag