Oro för fler dödsfall i Florida efter orkanen Irma

Foto: Nationalgardet
  • Onsdag 13 sep 2017 2017-09-13
E-post 1

USA Det finns en oro för ett växande antal dödsfall i efterdyningarna av orkanen Irma som drog fram över delstaten Florida i USA under helgen. Det skriver AP.

Anledningen är att miljoner människor fortfarande är utan elektricitet, något som slår mot inte minst dem som är äldre.

Under onsdagen rapporterades att sex äldre personer på ett ålderdomshem i Hollywood, Florida avlidit. Exakt vad som vållat deras död är oklart, men Irma får skulden för den.

Luftkonditioneringen uppges inte ha fungerat på ålderdomshemmet, en faktor som kan ha bidragit. En annan hypotes som lanserats är att de avlidit till följd av kolmonoxidförgiftning på grund av de generatorer som hemmet använder för att få ström. Händelsen ska nu utredas.

”Jag kräver svar”, twittrar delstatens guvernör Rick Scott.

På andra håll har människor avlidit när de röjt undan träd och minst fem uppges ha avlidit av kolmonoxidförgiftning på grund av röken från generatorer.

Totalt är antalet Irma-relaterade dödsfall i Florida nu uppe i tretton stycken. Ytterligare sex har omkommit i South Carolina och Georgia.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag