Oro sprider sig efter mord på fyra kvinnor som trotsat konservativa muslimer i Irak

Foto: Flickr
  • Fredag 5 okt 2018 2018-10-05
E-post 162

IRAK Flera kvinnor i Irak har mördats sedan augusti för sin sekulära livsstil. Före detta ”fröken Irak” Shimaa Qassem är orolig för att hon står näst på tur att bli mördad.

De senaste veckorna har flera välkända kvinnor i Irak blivit mördade för att de trotsat konservativa muslimer. Modellen och före detta ”fröken Irak” har fått flertalet mordhot bara några dagar efter mordet på en annan modell i Irak, uppger Daily Mail.

På torsdagen förra veckan sköts den 22-åriga modellen Tara Fares i Bagdad medan hon körde bil. Mordet har oroat flera progressiva kvinnor i landet, bland annat före detta ”fröken Irak” Shimaa Qassem som kallat Fares för en martyr.

Den mördade modellen Tara Fares har skapat stor debatt i Irak med genom sitt Instagramkonto där hon publicerar bilder där hon bär smink och lättare kläder. Fares hade 2,7 miljoner följare på Instagram när hon mördades och hennes aktiviteter på sociala medier har upprört många konservativa i Irak.

Fares mottog regelbundet hot från konservativa muslimer och tvingades flytta från Bagdad till det mer sekulära Irakiska Kurdistan.

Under augusti mördades två kvinnor som driver kliniker för plastkirurgi i Irak. Den första som mördades var Rafif al-Yasiri, en plastkirurg som kallats för ”Iraks Barbie”.

En vecka senare dödades Rasha al-Hassan som grundat ”Viola Beauty Centre” en känd klinik för plastkirurgi.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag