Oscarsson: ”Donald kommer att passera Hillary”

Oscarsson (t.v) tror inte alls att Donald Trump (t.h) är uträknad. Foto: Wikimedia Commons
  • Tisdag 9 aug 2016 2016-08-09
E-post

USA Den republikanske presidentkandidaten Donald Trump kan mycket väl komma att ersätta Barack Obama i vita huset om mindre än ett halvår. Det skriver Marcus Oscarsson, politisk expert på TV4, i en Facebookuppdatering där han motiverar varför.

Trodde du att Sverigedemokraterna har svart bälte i att skapa mediala skandaler? De är en västanfläkt mot republikanernas presidentkandidat Donald Trump, en man som inte missar ett tillfälle att reta gallfeber på journalister, intresseorganisationer och lobbyister.

En del skandaler har varit mer allvarliga än andra och det som uppfattats som mest bekymmersamt är att han fått hård kritik från egna partimedlemmar. En del kritiker har gått så långt att de talat om att det republikanska partiet kan komma att splittras.

Oscarsson: ”Succédonald passerar Hillary”

En som följt den dramatiska utvecklingen i det amerikanska valet är den politiske experten Marcus Oscarsson på TV4. Nyligen berättade Oscarsson att en så kallad ”Trump-intervention” var på gång, något som inte bekräftades officiellt.

Oscarsson berättar att New Yorks före detta borgmästare och partiveteranen Rudy Giuliani, före detta presidentkandidaten och tungviktaren Newt Gingrich samt Republikanska nationella kommitténs ordförande Reince Priebus hade en hemlig plan för att tala Trump tillrätta så han blir mer statsmannamässig – en plan som Oscarsson tror kommer fungera.

”The Donald-intervention har nu ägt rum. Och min prognos är att den lyckades mycket bra. Den lyckades så bra att Donald nu kommer öka kraftigt. Ja han kommer i flera mätningar att passera Hillary och valet blir en riktig rysare”, skriver Oscarsson på Facebook.

En stor anledning till varför Oscarsson spår att Trump kan ge rivalen Hillary Clinton en rejäl match om presidentposten i kommande val är att Clinton själv varit inblandad i en stor mängd skandaler. Dels har hon kritiserats hårt för att hanterat tusentals känsliga e-mail på en privat server, vilket är i strid med gällande regler.

Hon anklagas även för korruption och nyligen publicerades dokumentären ”Clinton cash” som baseras på en bok med samma namn. Dokumentären finns publicerad på Youtube och nedan kan du se den.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag