Oscarsson tvingades fly lägenheten via balkongen inatt – Jagades av Expressens kamerateam

Förföljd av Expressen. Foto: Wikimedia Commons samt faksimil Facebook
  • Lördag 26 Nov 2016 2016-11-26
E-post 4876

STOCKHOLM Mitt i natten tvingades Marcus Oscarsson fly hals över huvud från sin lägenhet via balkongen. Utanför dörren stod tidningen Expressen med kamerateam eftersom Oscarsson uttryckt en politisk analys som flera Sverigedemokrater instämmer i. Han skriver att Expressen ”ringde på min dörr mm så jag efter midnatt fick fly via balkongen till ett hotell” i en Facebookuppdatering.

Medieprofilen Marcus Oscarsson publicerade en politisk analys på Facebook för några dagar sedan som kom att gillas av en rad Sverigedemokrater och SD-sympatisörer. Analysen byggde på att Europa måste ”säkra gränserna” och med ”maximal kraft stoppa all islamism”. Efter att Oscarsson utvecklade rent konkret hur detta skulle kunna gå till reagerade Alex Schulman kraftigt.

– Det här är en retorik som kommer direkt från Sverigedemokraterna, säger Schulman.

Tvingades fly lägenheten mitt i natten när Expressen jagade Oscarsson

Under gårdagen publicerade tidningen Expressen en artikel som påstod att TV4 satt i krismöte efter kritiken från Schulman. Men vad tidningen inte verkar berätta är att de natten mot lördagen jagade Oscarsson utanför hans lägenhet. I en Facebookuppdatering förklarar Oscarsson att det gick så långt att han tvingades fly sin bostad via balkongen mitt i natten.

Istället för att kunna sova i sin egen lägenhet tvingades han ta in på hotell, då Expressen-journalisterna vägrade sluta ringa på hans dörr, berättar han.

”Till er i Expressens filmkamera-team som var utanför min lägenhetsdörr igår kväll och halva natten och ringde på min dörr mm så jag efter midnatt fick fly via balkongen till ett hotell…. Nu har jag varit och köpt glass och god Lindtchoklad så ikväll kan jag komma ut och ge er lite gottigottgott som ni kan mumsa på samtidigt om ni ser ’Så mycket bättre’ i era mobiler”, skriver han.

Sågar Expressens journalistik

Men det var inte bara förföljelse mitt i natten på grund av fel politisk analys som Expressen ägnade sig åt. I samma Facebookuppdatering från Oscarssons sida berättar han att det aldrig var något krismöte och att bilden i Expressen är ”pinsamt överdriven”.

”Jag har inte suttit i krismöte med TV4. Det var ett enkelt och positivt telefonsamtal från min supertrevliga chef. Bilden som ges i tidningen är pinsamt överdriven”, skriver han. 

Även en annan sak i Expressen har blivit felaktig, skriver Oscarsson.

”De skriver även att ’kritiken mot mig är hård’ baserat på två personers synpunkter. T.o.m. rena citat är helt felaktiga. I tidningens nätversion igår sågade en partisekreterare de två personernas kritik. Men till tidningens pappersversion idag har partisekreterarens sågning kopierats över, exakt ord för ord, men nu står det plötsligt att partisekreteraren riktade orden till mig istället, vilket är helt fel. Ja vad ska man säga! Ridå ned.”

Trots massiv kritik mot Expressen, via bland annat Twitter, har inte Expressen kommenterat eller svarat på några frågor angående nattens påringningar utanför Oscarssons lägenhetsdörr.

Hyllas av Sverigedemokrater

I sociala medier har drevet mot Oscarsson kommit att bli en snackis. En rad invandringskritiker och Sverigedemokrater visar öppet sitt stöd för TV4-journalisten och menar att det är den enda som verkligen sticker ut och säger som det är. Till Expressen har Oscar Sjöstedt (SD) förklarat att Oscarsson är en ”väldigt frisk fläkt”. Tidningen har även talat med Richard Jomshof i samma parti, som även han är positiv till Oscarsson.

På gräsrotsnivå och bland sympatisörer uttrycks även en önskan om att Sverigedemokraterna borde rekrytera Marcus Oscarsson.

Men alla är inte lika positiva. Den förre detta MUF-toppen Bodil Sidén skriver på Twitter att det är bra att Oscarssons ”läskiga populism” uppmärksammas. Men i ett inslag i TV4 på lördagsmorgonen förklarar Oscarsson att han kommer fortsätta precis som vanligt och inte låta sig påverkas av kritiken.

Nedan kan du läsa hela Oscarssons inlägg på sin Facebooksida.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag