Österrikes förbundskansler vill stoppa invandringen till EU

Foto: Wikipedia & privat.
  • Tisdag 26 Dec 2017 2017-12-26
E-post 2675

WIEN Österrikes förbundskansler Sebastian Kurz sågar EU:s försök att tvinga medlemsländer att ta emot migranter. Han vill istället att unionen ska verka för att upprätta säkerhetszoner på plats i konfliktdrabbade länder.
– Migranter som beger sig till Europa vill inte ta sig till Bulgarien eller Ungern. De vill Tyskland, Österrike eller Sverige, säger Kurz.

Österikes förbundskansler Sebastian Kurz är kritisk till EU:s försök att tvinga medlemsländer att ta emot migranter. Det uppger Deutsche Welle. 

– Att tvinga stater att ta emot flyktingar för inte Europa framåt. Diskussionen är meningslös, säger Sebastian Kurz till Berlintidningen Bild.

Enligt Kurz vill inte migranter till Europa, de vill till vissa länder i Europa, däribland Sverige.

– Migranter som beger sig till Europa vill inte ta sig till Bulgarien eller Ungern. De vill till Tyskland, Österrike eller Sverige, säger Kurz.

Kurz föreslår istället att EU ska verka för att upprätta säkerhetszoner på plats i konfliktdrabbade länder, dit flyktingar ska kunna söka sig. Kurz föreslår också att zonerna ska skyddas av militärer utsända av EU.

Österrikes förbundskansler har tidigare tjänstgjort som landets utrikesminister och har länge varit en stark kritiker av Tysklands förbundskansler Angela Merkels migrationspolitik, som han menar hotar den grund varpå de europeiska samhällena vilar.

Robust kontroll av EU:s yttre gränser utgör förutsättningen för hållbara lösningar på migrationskrisen, enligt Kurz.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag