Oväntade affären: Här handlar de från tysk spritbutik – i centerpartistisk skåpbil

Foto: Facebook/Stefan Nylén
  • Söndag 17 mar 2019 2019-03-17
E-post 1945

TYSKLAND Några okända individer fångades på bild när de lastade in sina varor utanför tysk alkoholbutik i en skåpbil med Centerpartiets logga. Nu skojas det friskt med tilltaget på sociala medier. ”Mina partister: älskar alkoholmonopolet och försvarar på partistämman Också mina partister: åker i centerpartiet-bil till Tyskland och köper sprit”, skriver Louise Grabo, vice ordförande för Centerpartiets ungdomsförbund, CUF, på Twitter.

Det är sverigedemokratiske lokalpolitikern Stefan Nylén som på sin Facebook uppmärksammat den något annorlunda – och ofrivilliga – ”PR-kuppen”.

Han skriver: ”Ser väl inte så där jättebra ut??, först röstar dom för höjd skatt sen åker man till Tyskland för o köpa alkohol.” Inlägget har snabbt blivit viralt och delats tusentals gånger.

 

Bilden på ”spritskåpbilen” har även mötts av en del muntra kommentarer från Centerpartiets ungdomsförbund CUF som till skillnad från sitt moderparti är motståndare till alkoholmonopolet.

Louise Grabo, vice ordförande för CUF, ger en passning på Twitter om den uppenbara inkonsekvensen i att försvara alkoholmonopol och sedan handla sprit i butik i Tyskland. Hon lägger till, med glimten i ögat: ”Kampanjen för att krossa alkoholmonopolet på partistämman har börjat”.

Skåpbilsfadäsen har lett till en veritabel oneliner-fest på Twitter.

En Twitteranvändare undrar om det är ”fest på gång”.

 

Flitige moderate twittraren och riksdagsmannen från Gävleborg Lars Beckman, som skrivit motion om gårdsförsäljning av alkohol undrar om C har en egen definition av gårdsförsäljning.

 

Twitteranvändaren Hasse Bobben Boberg kommenterar de olika skattesatserna på alkohol i Tyskland och Sverige.

 

Centerpartiet i Kristianstad har kommenterat det hela till Nyheter Idag via Facebook Messenger. Man verkar ta mer allvarligt på det inträffade än många av de som kommenterat i sociala medier.

I ett längre svar skriver man:

”Ja mycket riktigt har bilen på bilden använts av några personer som kört ner till Tyskland. Det kan ju av förklarliga skäl antas att det är alkohol det handlar om, men då inte syns tydligt på bilderna vad som lastas in, och då jag inte heller vet vilka personerna är, kan jag inte kommentera vare sig om dem eller om det är alkohol de handlat eller i vilka mängder så det får du således forska vidare i på annat håll.

Det som stämmer är att det är en medlems bil som användes i valrörelsen och sedan har loggorna fått sitta kvar.
Definitivt finns det riktlinjer för hur Centerpartiets varumärke får användas och i vilka sammanhang det kan synas. Har man som medlemmen i detta fallet upplåtit sin bil till reklam ska denne medlem också ta i beaktande att bilen inte syns i fel sammanhang.

Vi håller givetvis med att det kan tyckas olämpligt att upplåta ett fordon med vår logga, till vänner och bekanta som använder den till shoppingresor i Tyskland men som alltid är det lätt att vara efterklok. Självklart ska vi ta med detta i vårt fortsatta arbete med varumärkesvård och se över våra interna rutiner för varumärkeshantering så att det minimerar risken för negativ publicitet både för oss lokalt och för partiet nationellt!”

Centerpartiet i Kristianstad har även skrivit på Facebook.

Det är oklart hur mycket skåpbilsresan sparade för resenärerna.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag