Över 300 döda i lördagens terrordåd i Mogadishu

Foto: ODN/Youtube
Foto: ODN/Youtube
  • Måndag 16 okt 2017 2017-10-16
E-post 1

SOMALIA Antalet dödsoffer för lördagens terrordåd i Somalias huvudstad Mogadishu har nu stigit till över 300, rapporterar AP.

Safari Hotel, som tycks ha varit måltavla för dådet, förvandlades till en rykande ruinhög när en lastbil fylld med sprängmedel exploderade på gatan utanför. Lägenhetshotellet byggdes för bara ett par år sedan av det Dubaibaserade byggbolaget Mogadishu Stars.

Lördagens dåd uppges vara det värsta som drabbat landet sedan den islamistiska terrorgruppen al-Shabab inledde sin terroroffensiv för tio år sedan och ett av de värsta terrordåden i världen de senaste åren. Även om al-Shabab än så länge inte tagit på sig skulden för dådet så är det de som får skulden för det.

Utöver dem som dödades skadades mer än 300. Drygt 70 kritiskt skadade har flugits till Turkiet för vård, många av dem med svåra brännskador, och dödstalet väntas fortsätta stiga.

Terrordådet beskrivs av Somalias regering som en ”nationell katastrof”, landssorg har utlysts och flera länder, bland dem Turkiet, Kenya och Etiopien, har skickat katastrofhjälp. Etiopiska trupper har de senaste åren befunnit sig i Somalia för att hjälpa regeringen att bekämpa al-Shabab.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag