Överbeläggning tros ha kostat tre liv

Länssjukhuset i Sundsvall Foto: Joel Torsson
  • Lördag 3 okt 2015 2015-10-03
E-post 129

SUNDSVALL Överbeläggning vid länssjukhuset i Sundsvall tros ha lett till att tre patienter avled i februari i år. Sjukhuset har nu lämnat in en Lex Maria anmälan angående händelsen. – Det är naturligtvis väldigt allvarligt, det är därför vi har upprättat anmälan, säger Thomas Bohlin, chefsläkare vid länssjukhuset i Sundsvall.

Tre kvinnliga patienters död på Sundsvalls sjukhus har Lex Maria anmälts av sjukhusledningen, rapporterar SVT. De tre patienterna som alla var i 80 års åldern avled i olika sjukdomar i vintras under sin vistelse på sjukhuset.

På grund av överbeläggningen fick kvinnorna inte plats i ett rum utan personalen tvingades placera dem i korridoren. Därmed utsattes kvinnorna i högre grad för smitta än om de legat på ett sjukrum.

Totalt drabbades åtta patienter för smittsamma sjukdomar på medicinkliniken i Sundsvall i februari. Att sjukhuset inte hade tillräckligt med vårdplatser sägs vara orsaken.

De tre avlidna kvinnorna led alla av multipla sjukdomar. Något som i kombination med deras ålder anses ha lett till dödsfallen.

– Det är naturligtvis väldigt allvarligt, det är därför vi har upprättat anmälan, säger Thomas Bohlin, chefsläkare vid länssjukhuset till SVT.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag