Överfallsvåldtäkt i Linköping: ”Hon är ju starkt påverkad av det som hänt”

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 25 aug 2017 2017-08-25
E-post 444

LINKÖPING Under onsdagskvällen, strax innan midnatt, blir en kvinna våldtagen i stadsdelen Skäggetorp i Linköping. – Vi har bara haft ett inledande förhör med den drabbade kvinnan och hon är ju starkt påverkad av det som hänt så det har inte varit så gynnsamma förhållanden att få fram så mycket detaljer, säger Thomas Agnevik, presstalesperson för Polisregion öst, till Nyheter Idag. 

Under natten till fredagen 25 augusti har polisen i Linköping fått in en anmälan om en våldtäkt som ska ha begåtts i stadsdelen Skäggetorp strax innan midnatt på onsdagskvällen 23 augusti.

Enligt polisens presstalesperson Thomas Agnevik finns det ännu ingen misstänkt för våldtäkten. Det finns inte heller något signalement i nuläget.

– Det gör det inte som jag känner till hörru du, vi har inte kommit så långt. Vi har bara haft ett inledande förhör med den drabbade kvinnan och hon är ju starkt påverkad av det som hänt så det har inte varit så gynnsamma förhållanden att få fram så mycket detaljer, säger Thomas Agnevik, presstalesperson för Polisregion öst, till Nyheter Idag.

Enligt Agnevik verkar det inte finnas någon relation mellan den våldtagna kvinnan och gärningsmannen.

– Det är väldigt känsligt så här i inledningen i en sådan här utredning och vi vill ju inte gå ut med för mycket detaljer, dels för att det kan försämra utredningsläget men även för att det kan påverka den drabbade kvinnan kanske så att hon inte orkar fullfölja den här utredningen och det skulle ju vara förödande om hon inte vill medverka. 

– Det är ju ganska ofta som man drar sig för att anmäla den här typen av brott och den här kvinnan har dröjt då med ungefär ett dygn, men sen fick hon stöttning av en utomstående då som gjorde att hon tog steget i alla fall om att anmäla.

På polisens hemsida uppger man att kvinnan är i 25-års åldern och att våldtäkten ska ha ägt rum utomhus.

– Det finns i nuläget inget i utredningen som tyder på att den här händelsen har någon koppling till andra liknande brott säger polisens förundersökningsledare Mattias Granqvist.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag