Överklassen är värst på att utnyttja de svagas parkeringsplatser

Överklassen utnyttjar de svagas privilegier i vanlig ordning, rapporterar SVT. Foto: Wikimedia Commons
  • Tisdag 18 aug 2015 2015-08-18
E-post 297

SVERIGE Sveriges Television rapporterar att de granskat vilka som utnyttjar tillstånd för handikapp-parkeringar utan att ha en funktionsnedsättning. Resultatet av granskningen är slående, det är överklassen som i sedvanlig ordning skor sig på de som har det sämre ställt.

Under två månades tid har SVT Nyheter undersökt ett antal bilar som regelbundet parkerar på handikapprutor i Stockholms innerstad. Och de har funnit att handikapprutorna missbrukas av stekare och överklass, rapporterar SVT på sin hemsida. Häromdagen kunde även SVT visa hur en stekare i en svart porsche blev aggressiv och jagade SVT-reportern när den senare ville ställa frågor om varför han parkerat på en handikappruta.

Men det är inte bara bortskämda stekare som missbrukar rutorna. Även läkare, finansmän, advokater och även en polis ska enligt SVT missbruka handikapptillstånd trots att de själva inte har ett synligt handikapp eller skjutsat någon med funktionsnedsättning.

Samma granskning visar att av de få personer som blivit dömda för parkeringsmissbruket, har en varit specialistläkare som kopierade sin pappas tillstånd. Även en civilpolis har åtalats för att ha använt ett stulet tillstånd, enligt SVT.

Vidare rapporterar SVT även att det inte är helt ovanligt att överklassen använder utländska handikapptillstånd i sina svenskregisterade stekarbilar som inte sällan är en fläsk-mercedes eller större SUV:ar.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag