”Överlämna alla återvändande jihadister till Peshmerga”

Youtubekändisen "En Arg Blatte Talar". Foto: Privat
  • Fredag 29 maj 2015 2015-05-29
E-post 3855

DEBATT Youtubekändisen ”En arg blatte talar” förklarar lite mer seriöst varför de rödgrönrosas strategi med IS-terrorister är felaktig. Samtidigt som han försöker ge en bild av hur terroristerna tänker kommer han även med ett förslag på hur problematiken ska hanteras. ”Överlämna alla återvändande jihadister till Peshmerga”, skriver han.

Jag tänker inte dalta med orden: Jag är trött på att ett gäng idioter styr det här landet. Varför har vi inte högre krav på våra politiker? Jag är trött på att helt vanliga svenssons som inte besitter någon kunskap alls när det kommer till militant islamism låtsas vara experter i detta komplicerade område.
När politikerna i Stockholm lägger fram en ”strategi” mot terrorism som går ut på att man ska ge återvändande jihadister arbete, boende och terapi så utgår man ifrån en lullig idé om att ”snällhet kommer smälta det hemska monstret och få han att mjukna och inse sina misstag.” Men att behandla någon med lyx är inte perspektivgivande. Vet du hur jihadister resonerar kring svensk välfärd? ”Det är Guds pengar och Guds resurser, inte svenskarnas.”

Dom anser att dom kan ta hur mycket som helst av det svenska samhället och ändå spotta er i ansiktet, för ni är ändå smutsiga otrogna hundar som lever i dekadens. Och allt ni ger dom är ändå resurser som kommer att användas för att omvända er till den rätta vägen, så därför gör dom er egentligen en tjänst. Det här är jihadist-mentaliteten och ni vet inte ens om det, men ändå ska ni bestämma hur dom ska hanteras?

Folket har skäl att bli rädda. Politikernas okunskap lägger grunden till terrorbrott. Inte bara innanför Sverige men även utanför Sverige. Jag tänker gå så långt som att säga att dom RödGrönRosa har gjort sig skyldiga till rasism. Dom har ingen som helst respekt för utländska liv.

När en person återvänder till Sverige och man vet att han har vart nere för att hjälpa Islamiska Staten så har man ett moraliskt ansvar att låsa in honom så att han inte åker ner igen, för annars gör du dig ansvarig till medhjälp för mord. Du vet vad som kommer hända ifall han åker ner dit igen. Men istället lallar ni omkring och försöker plocka godhetspoäng på att prata om utanförskap och förståelse. Men utanförskap är inte boven i dramat. Det är ideologi.

Dom som ansluter sig till ISIS tycker att dom gör något gott. Dom anser att dom strider mot ondska för att etablera en utopi. Det är en fråga om värderingar, inte arbetslöshet. Så kallad ”Salafi Jihadism” är en inriktning inom Islam som finns över hela världen, speciellt i muslimska länder. Den är inte unik för västerländska samhällen och terrorism är inte ett resultat av islamofobi. Att ens föreslå något så absurt är att bekräfta terroristernas världsbild.

Det finns konkreta saker som politikerna skulle kunna göra, om dom bara hade velat. Jag vet att det är svårt att åtala någon för mord som sker utomlands i ett område där det är krig och kaos, men det spelar ingen roll att det inte finns vittnen eller ”bevis”. Om du ens åker utomlands med syftet att kriga på Islamiska Statens sida så har vi inget val än att utgå ifrån att du kommer mörda flera stycken. Annars resonerar vi som naiva fån. Hur rimligt låter följande? ”Han slogs för Islamiska Staten UTAN att begå några brott!”

Därför borde det kunna gå att åtala den återvändande personen för medhjälp till massmord och se till att dom straffas för det, oavsett om det finns en död kropp att visa upp eller inte. Även om man själv inte utför våld mot andra när man åker ner så hjälper man ändå ISIS genom att bidra till organet som är ISIS.

Hitler själv mördade inte en enda människa med egna händer, ändå sågs han som delaktig och ansvarig. Vissa av soldaterna i koncentrationslägrena mördade inte heller men dom upprätthöll ändå systemet som är koncentrationslägret och bidrog till tortyr och mord genom att delta i det. Varför ser vi inte Islamiska Staten på samma sätt?

Jag har sett ISIS propagandafilmer som används till rekrytering. Där tydliggörs det att du kommer få mörda för dom. I en video visades ett gäng döda kurder och berättarrösten förklarade hånfullt att: ”Dessa människor kämpade för en sekulär stat. Dom var svaga.” Så först har vi en uttalad värdering om att ett sekulärt land är dåligt, sen har vi en uppmaning att döda alla som stödjer sekularitet. Det är helt enkelt inte möjligt att åka ner dit utan att tro att man kommer mörda folk. Självaste resan i sig borde kunna rubriceras som mordförsök.

Jag anser dock att det ultimata förslaget är detta: Erkänn Kurdistan, fixa ihop ett utlämningsavtal och överlämna sedan alla återvändande jihadister till Peshmerga. Det är trots allt kurderna som slåss hårdast mot Islamiska Staten och kurderna som folkgrupp är även en av de mest utsatta för ISIS terrorvåld, ihop med yazidier, assyrier, andra kristna, sekulära muslimer, etc. Därför är det endast rätt att dom ska få bestämma. Inte svenska politiker som lever bekvämt i dyra lägenheter i helvita områden. Politikerna lever inte i Mellanöstern och dom blir inte systematiskt utsatta för mord, våldtäkter, sexslaveri och tortyr.

I övrigt måste jag fråga: Vem kom på den katastrofala idén att låta Mona Sahlin styra över Sveriges hantering av terrorism? Det enda hon har föreslagit hittills är idiotiskt daltande som vid det här laget har blivit en kliché för Socialdemokraterna. Detta är inte första gången ni har försökt behandla kriminalitet med speciella förmåner: ”Bränn en bil, få ett jobb.” Låter det bekant? I reportaget från Dokument Inifrån nämns det även hur ni försökte bota värstingar genom att bjuda dom på en lyxig resa till ett semesterparadis. Även det misslyckades.

Jag vet att ni har en absurd fixering kring arbete som en lösning på alla världens problem, men skärp er. Om nazisterna inte hade blivit stoppade med våld under andra världskriget så hade ni pratat tyska just nu. Allting handlar inte om utanförskap. Det var inte utanförskap som var boven i dramat när det kommer till 40-talets Tyskland, det var nationalsocialismen. Oavsett vad ni vill tro så har ideologi större påverkan på människor än vad ni kan tänka er.

Som slutord vill jag ge dig lite perspektiv på verkligheten: En enda person är kapabel till massiv förstörelse. En enda människa kan hålla i en granatkastare som dödar 50 stycken. Det är flera familjer. En enda självmordsbombare kan döda 400 människor. Flera hundra personer har åkt från Sverige ner till Syrien för att kriga på Islamiska Statens sida. Det här är inget jävla skämt. Gör det olagligt att massmörda i religionens namn.

Den som vill höra fler tankar jag har kring regeringens daltande kan se videon nedanför

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag