P4 granskar: Kvinnlig personal hade sex med ensamkommande

Genrebild. Foto: FT Bild
  • Torsdag 2 maj 2019 2019-05-02
E-post 1089

SJUHÄRAD Kvinnor i 40-årsåldern som jobbat med ensamkommande asylsökande har i flera fall visat sig ha inlett otillbörliga relationer med sina klienter. Det visar P4 Sjuhärad i en granskning.

P4 Sjuhärad har fått in flera tips om att kvinnor som jobbat som personal på boenden för ensamkommande asylsökande pojkar, eller som goda män, har inlett intima relationer med sina klienter. När kanalen granskar saken närmare lyckas man hitta belägg för fem sådana fall.

I fyra av fallen handlar det om kvinnor i 40-årsåldern som har haft relationer med killar mellan 16 och 18 år gamla. I det femte fallet är åldersskillnaden inte lika stor. I två av fallen har personalen omplacerats när de sexuella relationerna uppdagats.

P4 Sjuhärad pratar med en person som kallas Nima och som tidigare jobbade på ett boende för ensamkommande i regionen. Han hörde när en av de boende berättade för sina kompisar om sin relation med en ur personalen. Enligt Nima tillbringade han nätterna hemma hos kvinnan.

Tidigare har en rad organisationer larmat om att ensamkommande får betala med sin kropp för att få husrum, något Göteborgs-Posten rapporterade om.

Läs även: Heberlein om nya uppgifterna om ensamkommande som sexutnyttjas: ”Inte förvånad”

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag