Pagrotsky anklagade försvarsdebattör för lögn – For själv med osanning

Det var ingen bra dag på Twitter för Leif Pagrotsky. Foto: Janwikifoto / Wikimedia Commons samt Faksimil Twitter
  • Tisdag 11 aug 2015 2015-08-11
E-post 159

STOCKHOLM I ett nytt Twitterdrama gick den före detta socialdemokratiske politikern Leif Pagrotsky till attack mot försvarsdebattören Carl Bergqvist genom att anklaga den senare för lögn. Men det visade sig snabbt att det var Pagrotsky som for med osanning. Nu hånas den före detta socialdemokratiske politikern i sociala medier.

Ett nytt Twitter-drama har utspelat sig i sociala medier mellan kända debattörer. Denna gången började det med att försvarsdebattören Carl Bergqvist, även känd som ”Wisemans wisdoms”, poängterade med att det finns ett värde i att ha en bakgrund inom försvaret.

”Låt oss än en gång påminna om att Palme faktiskt var reservofficer. En typ av samhällsband som tyvärr blivit allt mer sällsynt”, förklarade Bergqvist på Twitter.

Attacken mot Bergqvist: ”Du ljuger”

I diskussionen på Twitter erinrade Bergqvist om att den förre detta socialdemokratiske politikern Leif Pagrotsky rasat mot att låta Karin Enström bli försvarsminister. Anledningen var att Pagrotsky inte tyckte det var lämpligt att någon med militär bakgrund skulle inneha detta uppdrag. Karin Enström avlade officersexamen redan 1987. Men när Bergqvist skriver detta på Twitter hoppar Pagrotsky själv in i diskussionen och går till attack. I en kortfattad tweet skriver Pagrotsky till Bergqvist: ”Du ljuger”.

Bergqvist hade rätt – 2012 rasade Pagrotsky mot att låta en militär vara försvarsminister

Men trots att Pagrotsky menar att Bergqvist ljög tog det ingen lång stund förrän Pagrotsky själv fick brallorna neddragna. En uppmärksam användare på Twitter letade genast fram en gammal tweet av Pagrotsky där den senare rasar över att Karin Enström tidigare blev försvarsminister, just med anledning av hennes militära bakgrund.

Efter att det visat sig att Pagrotsky själv for med osanning på Twitter hånas han nu. Ett av hånen lyder: ”Synd att min telefon inte har en symbol för kapning vid fotknölarna”. Pagrotsky har tidigare mött kritik för sin tweet även i en kort debattartikel publicerad hos Aftonbladet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag