Pamela Anderson sågar Macron och eliten: ”Föraktar sina egna medborgare”

Bild: Wikimedia commons
  • Onsdag 5 Dec 2018 2018-12-05
E-post 837

Nu får de gula västarna i Frankrike stöd av supermodellen Pamela Anderson, som anser att de gör uppror mot ett politiskt system ”som konspirerar med eliten och föraktar sina egna medborgare”.

Den kanadensiska fotomodellen och skådespelerskan Pamela Anderson slog igenom på 90-talet i TV-serien ”Baywatch”. Under senare år har Anderson engagerat sig i olika politiska frågor, bland annat djurrätt, cannabislegalisering och kampen mot HIV. Hon har också tagit ställning för Israel och Julian Assange.

Nu går Anderson ut med sitt stöd till protesterna i Frankrike, som hon kallar ”de vanliga människornas uppror mot det nuvarande politiska systemet som – liksom i många andra länder i väst – konspirerar med eliten och föraktar sina egna medborgare”.

sitt blogginlägg sågar hon också president Macrons miljöskatt som utlöste protesterna.

”Att skaffa en ny bil är nog inget problem för president Macron och hans ministrar. Men det är alldeles för svårt för många människor vars ekonomi redan är ansträngt till det yttersta. Många fattiga människor kommer inte kunna ta sig till arbetet, särskilt om det inte finns pålitlig kollektivtrafik. Många gamla människor kommer inte kunna ta sig till affären eller doktorn” skriver Anderson.

Läs mer: ”Den allvarligaste sociala kris som Frankrike har upplevt sedan 68”

Anderson påpekar också att ”världens rikaste 10 procent är ansvariga för nära 50 procent av konsumtions-utsläppen” och att ”den påstådda kampen mot klimatförändringar ofta är en väldigt lönsam affär” vars projekt ofta ”väljs på sätt som inte är särskilt transparenta”.

Efter den senaste tidens våldsamma protester har Macron, vars popularitet sjunkit till de lägsta nivåerna hittills, lovat att ställa in den planerade skattehöjningen på drivmedel.

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag