Panik i Paris när man skrek “Allahu akbar” under Joker-visning

Biografen Grand Rex i Paris. Bild: A.hellmann
  • Lördag 2 Nov 2019 2019-11-02
E-post 177

PARIS När en man skrek ”Allahu akbar” under en biovisning av filmen Joker fick biobesökarna panik. Mannen greps av polis, och det visade sig att det hela var en fräck kupp iscensatt för att kunna stjäla väskor och telefoner.

Biobesökare i Paris fick panik när en man skrek “Allahu akbar” under en visning av filmen Joker, rapporterar The Independent.

– Folk fick panik, sprang mot utgångarna. Några grät. En mor letade efter sin dotter, berättar ett ögonvittne.

Den 34-årige mannen, som greps av polis, ska först ha skrikit ”den är politisk” upprepade gånger vilket bara ledde till skratt från publiken. Men när mannen reste sig upp och började skrika “Allahu akbar” fick biobesökarna panik.

Biobesökare och vakter försökte brotta ned mannen, som dock kunde fly. Han greps emellertid senare av polis.

Biografen Grand Rex chef säger till Hollywood Reporter att det hela var fråga om ett försök till en fräck stöldkupp.

– Det var två tjuvar som letade efter ett sätt att komma över folks telefoner och väskor. Tydligen hade de redan använt samma taktik på ett tåg, säger biografens chef.

Läs även: Polisen i New York övervakar visningar av filmen ”Joker”

Polisen i New York har tidigare övervakat visningar av filmen Joker av rädsla för attentat. Men då har man varit rädd för attentat från så kallade ”incels”, det vill säga ensamma män som hatar kvinnor och populära män, snarare än islamister.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag