Pannkaksförbud i Malmö – för att inte kränka allergiker

Foto Stu Spivack Pannkaka med sylt
  • Onsdag 21 feb 2018 2018-02-21
E-post 678

MALMÖ Sedan i höstas så är det slut med pannkakor i Malmö stad uppger Sydsvenskan. Skälet är att inte barn som är allergiska ska bli ledsna – men snart kan det åter bli pannkakor för alla.

Det var när en leverantör slutade med pannkakor utan ägg och mjölk som Malmö stad slutade att servera pannkakor. Skälet var att inte barn som är allergiska skulle känna sig utanför. Allt enligt parollen: ”Kan inte en, så kan ingen”.

Det har kommit många reaktioner på beslutet om att sluta med den populära maträtten. Till Sydsvenskan skriver en uppgiven förälder: ”Skall det vara minsta möjliga nämnare som gäller i skolmaten får man väl äta wellpapp till slut.”

En lösning på pannkaksstoppet ser emellertid ut att vara i sikte. Malmö stad håller själva på att ta fram en pannkaka, fri från ägg och mjölk, som ska göra att det blir pannkaka åt alla. Just nu pågår utvecklingsarbetet för fullt.

– Vi håller på att utveckla ett eget recept. Vi hade ett test i förra veckan. Receptet behöver finjusteras. Pannkakor är jättepopulärt. Alla saknar pannkakan, säger Emely Lindholm, enhetschef vid Malmös skolrestauranger till Sydsvenskan.

Läs även: Nikolina Bucht överväger hoppa av som polis – ”det blir pannkaka av allt”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag