Pappa död, mamma och barn skadade när oskyldig familjs bostad attackerades i gängkriget

Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 12 okt 2023 2023-10-12
E-post

En pappa sköts ihjäl medan en mamma och ett barn skadades när ett okänt antal gärningspersoner trängde sig in i en bostad i Västberga söder om Stockholm och började skjuta. Polisen tror att attacken ingår i det pågående gängkriget inom nätverket Foxtrot, men enligt Aftonbladet saknar den utsatta familjen kopplingar till gängkriminalitet.

Klockan 00:51 natten till torsdag larmades polisen till ett villaområde i Västberga söder om Stockholm. Ett okänt antal gärningspersoner hade trängt sig in i en bostad och öppnat eld, och många vittnen hörde skottlossningen och larmade polisen.

– Man ringde både från den aktuella bostaden och andra bostäder om att det skjuts, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson på Stockholmspolisen, till Aftonbladet.

Tre skadade personer påträffades och fördes till sjukhus med ambulans. Enligt uppgift till Expressen var de skadade en pappa, en mamma och ett litet barn. Pappan har avlidit, mamman vårdas fortfarande på sjukhus medan barnet endast blivit lindrigt skadat, enligt tidningen. Polisen utreder händelsen som mord och försök till mord.

Det skjutna paret är tidigare ostraffade, och enligt uppgifter till Aftonbladet saknar paret även i övrigt koppling till gängkriminalitet.

Strax efter 03 på natten började det brinna i en villa i Snättringe i Huddinge, och enligt uppgift till Aftonbladet kan det finnas en koppling mellan branden och mordet.

Händelserna tros vara kopplade till den pågående konflikten mellan Rawa Majid och Ismail Abdo inom nätverket Foxtrot, och enligt Aftonbladet misstänker polisen att mordet i Västberga begåtts av Rawa Majids falang.

Läs även: Uppgift: 17-årig bombman fick stryk av Bandidos

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag